Водохреще на Басовому Куті у Рівному: опублікували унікальне відео з квадрокоптера

1864 0

Ми у соцмережах:

   Водохреще на Басовому Куті у Рівному: опублікували унікальне відео з квадрокоптера

Рівненські рятувальники вчора відзняли та вже виставили на YouTube відео вчорашнього богослужіння на Басовому Куті. Нагадаємо, воду в озері освячував архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, а опісля десятки рівнян почали занурюватися у крижану воду.

Серед тих, хто пірнав на Басовому Куті, були і рівненські нацгвардійці . Як повідомляє речниця рівненської частини Нацгвардії Дарина Петрушкевич, спершу на території частини відбулося святкове богослужіння, яке провів капелан отець Іван. Він освятив воду та покропив нею військовослужбовців строкової та контрактної служби. А також, за традицією, обійшов усі будівлі та приміщення частини, покропивши і їх.

-Це є свято Господнього Богоявлення, - зазначив капелан. – У цей день людська природа перетворюється, ми стаємо направду дітьми Божими. Вода – зовнішній вияв нашої покірності і смиренності. Приймаючи водне хрещення, ми маємо розуміти, що нас освячує Христос святим духом.

19 нацгвардійців виявили бажання зануритися в ополонку на Басовому Куті. Після купань їх напоїли гарячим чаєм. Солдат строкової служби Дмитро Рудаков поділився враженнями:

-Я вперше купаюся в ополонці на Водохреща. Сам з Кривого Рогу і батько бере участь в таких купаннях щороку, але мені чомусь ні разу не доводилося. Проте з товаришами було простіше наважитися спробувати. І не шкодую – все пройшло добре. Тепер сподіваюся, що цілий рік буду здоровим. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також