Колишнього рівненського воєнкома Козачука вже відпустили

1402 0

Ми у соцмережах:

Віталій Козачук у судовому засіданні по відеозв’язку із СІЗО

Торік ця історія прогриміла на всю Україну і навіть за її межами. Відео про двох військових комісарів — обласного Сергія Луцюка та районного Віталія Козачука — неабияк вразило народ. Обох одразу затримали за знущання над підлеглим, якого один з них лупцював битою, а інший — знімав це на відео. Як вони потім не викручувалися, щоб вийти на волю, та усе було марно. Однак нещодавно їм таки вдалося знайти підхід до суду — жертвуєш на військо й тебе відпускають!

Обоє колишніх військових комісарів спробували оскаржити запобіжний захід у Рівненському апеляційному суді, проте обрали різну тактику. Звільнений президентом Володимиром Зеленським обласний воєнком Сергій Луцюк та його адвокат наводили колегії під головуванням судді Олега Полюховича старі аргументи. Мовляв, працівник ТЦК раніше не притягувався та не вчиняв ніяких проступків на службі.

Його колега, колишній воєнком Рівненського району Віталій Козачук, діяв зовсім інакше. Спочатку його адвокат Олексій Курись зачитав список хронічних хвороб, які має його клієнт, та зауважив, що у Рівненському СІЗО на вулиці Дворецькій немає необхідної апаратури, де б його могли обстежувати. Після цього слово взяв і сам Віталій Козачук, який розповів суддям про те, як він підтримує українську армію, пожертвувавши напередодні судового засідання 200 тисяч гривень для Збройних сил України.

Ці слова неабияк здивували адвокатку Інну Хімін, яку найняв воєнком Сергій Луцюк. Вона не розгубилась і у своєму зверненні до суду зауважила:

— Якщо ми тут уже говоримо про підтримку армії, то ми ніколи не відмовлялися жертвувати гроші на армію. Просто зараз мій підзахисний перебуває у пошуку коштів.

І Сергій Луцюк, і Віталій Козачук просили суд випустити їх з-під варти під домашній арешт. Проти був прокурор, який наполягав на залишенні підозрюваних до вироку суду під вартою. За словами прокурора, колишні керівники обласного і районного ТЦК підозрюються у вчиненні тяжких і особливо тяжких злочинів. Перебуваючи на свободі, вони зможуть незаконно впливати на потерпілого, свідків чи інших учасників кримінального провадження, а також перешкоджати розслідуванню шляхом знищення, приховування чи спотворення доказів.

Однак суд вважав за необхідне частково дослухатися до прохання Віталія Козачука — його звільнили з-під варти, тепер він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом та носитиме електронний браслет.

Нагадаємо, що колишнього керівника ТЦК Рівненського району звинувачують у пособництві в насильстві над підлеглим, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також