Воїн з Рівненщини чекав відпустку, щоб одружитись з коханою, але загинув на Донеччині

16813 0

Ми у соцмережах:

Воїн з Рівненщини чекав відпустку, щоб одружитись з коханою, але загинув на Донеччині

У Костопільській громаді 10 лютого оголошено днем жалоби: там ще одна непоправна втрата - воїн-захисник повертається до рідної домівки «на щиті».

10 лютого жителі Костопільської громади попрощаються з Олександром Омелянчуком. 

Справжній українець, герой нашого нелегкого часу, незалежної, вільної України, який стояв за правду та справедливість. Олександр був сильним та мужнім, до останнього життєвого подиху боровся за свободу, за мир, за майбутнє кожного з нас.

Старший солдат Олександр Омелянчук 7 лютого отримав поранення несумісні з життям. Він загинув в ДТП під час виїзду на бойове завдання поблизу Зарічного, що у Краматорському районі на Донеччині.

Олександр Омелянчук народився у селі Моквинські Хутори 22 листопада 1996-го року. Навчався в місцевій школі, а далі в Пісківському ліцеї. Працював будівельником.

- Брат був дуже добрим, прекрасним другом. Завжди всім допомагав, був відвертим та щирим. Відповідальна людина, герой України, який без сумніву залишив роботу та пішов захищати неньку. Вільний час любив проводити із сім'єю та друзями. Йому подобались ремонтувати автомобілі та різну техніку, — розповідає брат загиблого Віталій.

Не вагаючись, Олександр став на захист рідної держави. 15 червня 2022-го року добровільно доєднався до лав ЗСУ. За свої досягнення у військовій службі Олександр отримав звання сержанта, а згодом був призначений на посаду головного сержанта взводу. За період служби він побував у багатьох гарячих точках.

- У Олександра залишилися батьки, брат, сестра та дівчина Наталя, якій воїн зробив пропозицію. Молодята планували побратися у найближчу відпустку військовика. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким і рідним героя. Просимо жителів громади гідно зустріти героя та провести його в останню дорогу, - повідомляє Костопільська міська рада.

Прощання із військовиком відбудеться 10 лютого:

12:50 — в'їзд похоронного кортежу до собору святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. (м.Костопіль). Маршрут кортежу: вул.Рівненська — вул.Нова

13:00 — чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до майдану Тараса Шевченка.

Далі похоронний кортеж поїде до села Моквинські Хутори, де односельці матимуть змогу попрощатись з Олександром Омелянчуком. Після прощання відбудеться піша хода до місцевого кладовища, де поховають захисника. Вічна пам’ять!

10 лютого о 12:00 в село Моквинські Хутори прибуде транспорт, що відвезе всіх охочих односельців на прощання в місто Костопіль.

Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також