Волонтери у Рівному навчать управляти бойовим дроном

721 0

Ми у соцмережах:

Волонтери у Рівному навчать управляти бойовим дроном

У Рівному в Будинку ветеранів почали навчати операторів FPV-дронів. Це стало можливим завдяки партнерській допомозі зі США — рівненські волонтери отримали спеціальні потужні MacBook-и з програмою-симулятором, яка дозволяє навчатися управлінню дроном.

Вікторія ШинкаренкоСучасна війна — це війна дронів, — розповідає волонтерка Вікторія Шинкаренко. — Один артилерійський снаряд коштує 4–5 тисяч доларів, а вартість одного FPV-дрона — 500 доларів. Попадання артилерійського снаряда може бути не настільки точним, як маленького дрона. Українські воїни навчилися ними так керувати, що вони залітають у ворожі машини, які рухаються. Дрони палять ворожу техніку та живу силу росіян. За менш ніж два місяці один наш підрозділ за допомогою дронів спалив близько 300 одиниць різної техніки росіян. Ще однією особливістю FPV-дронів є те, що від них важко захиститися. Адже їх у повітрі на полі бою літає цілий рій. Якщо з одним дроном щось трапляється, то у бій вступає інший.

Особливістю FPV-дронів є те, що ними набагато складніше керувати, ніж іншими. Адже цей дрон перебуває у постійному русі, що вимагає надзвичайно високої концентрації пілота. Для того, щоб здобути хороші навички в управлінні дроном, потрібно провести за симулятором кілька тижнів. У Будинку ветеранів у Рівному обіцяють, що не будуть відмовляти нікому в навчанні, проте пріоритет надаватимуть все ж захисникам.

Потрібно розуміти, що у кожній області України є виробництво дронів, таке виробництво є й на Рівненщині, — розповідає Вікторія Шинкаренко— Бойового дрона неважко зробити. Найбільша складність — у постачанні запчастин з Китаю. Адже попит на них шалений. Було б добре запустити серійне виробництво дронів у Рівному, на якому б вироблялося 500–600 дронів у місяць. Але для цього потрібно мати надійного постачальника.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також