Восьмеро рівнян подавалися на конкурс Зеленського, щоб стати членами Вищої ради правосуддя

4003 3

Ми у соцмережах:

Восьмеро рівнян подавалися на конкурс Зеленського, щоб стати членами Вищої ради правосуддя

Вища рада правосуддя, яка добирає українських суддів, а також вирішує питання щодо їхньої діяльності, має 20 членів та голову. Десятьох членів обирає з'їзд суддів України, по двох — Верховна Рада, з’їзд адвокатів, всеукраїнська конференція прокурорів та з'їзд представників юридичних ВНЗ та наукових установ. Ще двох призначає президент.

Володимир Зеленський, ставши президентом України, скасував указ Петра Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя та оголосив у червні новий конкурс на відбір кандидатів у ВРП.

Документи на «відкритий конкурс з добору кандидатів для здійснення президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя» подали 63 охочих. Зокрема, восьмеро рівнян.

Серед тих, хто подав документи, були:

Олексій Лясковець, який родом із Берестя Дубровицького району. Займається пан Лясковець приватною юридичною практикою і нині живе у Запоріжжі. Щоправда, у 2015 році став дубровицьким районним депутатом, а у 2017 році подавався на конкурс з відбору першого заступника голови Рівненської ОДА. Опісля п.Лясковець подав до суду на Рівненську ОДА, намагаючись скасувати результати згаданого конкурсу (виграв тоді Віталій Ундір).

Олексій Лясковець. Фото - з його сторінки у Facebook

Петро Денисюк, уродженець села Рокитного Рокитнівського району. З 1988 року пан Денисюк працює суддею, з 1993 року (з кількома перервами) – ще й головою Рівненського міського суду.

Петро Денисюк

Марина Сташук, випускниця Острозької академії, родом з Шепетівського району Хмельниччини. Пані Сташук з 2016 року – керівниця адвокатського бюро «Сташук і партнери» у Рівному.

Іванна Смачило, рівнянка та адвокатка, яка після Революції Гідності виграла конкурс на посаду начальниці управління юстиції у Рівненській області, а з липня 2018 року працює заступницею міністра юстиції.

Іванна Смачило. Фото - з її сторінки у Facebook

Анжеліка Шеремет, уродженка Рокитного та аспірантка кафедри цивільно-правових дисциплін Острозької академії. З 2002 року пані Шеремет працювала суддею Рівненського міського суду, з 2007 року – уже суддя Рівненського апеляційного суду.

Анжеліка Шеремет. Фото - з сайту Чесно

Олександр Дроздов, уродженець Здолбунова, проте зі студентських років живе та працює у Харкові. Нині – доцент кафедри кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Олександр Дроздов

Сергій Оверчук, уродженець Рокитного. З 2012 року пан Оверчук здійснює адвокатську практику, з 2014 року також працює старшим викладачем Острозької академії.

Сергій Оверчук. Фото - з його сторінки у Facebook

Олександр Бойко народився у Клевані Рівненського району. Працював на різних посадах у Рівному, зокрема в управлінні контролю за використанням та охороною земель, займався адвокатською діяльністю. З 2012 року пан Бойко працює суддею в Орджонікідзевському районному судді Запоріжжя.

Олександр Бойко. Фото - з Судово-юридичної газети

Розглянувши документи та мотиваційні листи, які подали учасники конкурсу (прочитати їх можна тут), конкурсна комісія, створена Володимиром Зеленським, допустила до співбесіди 49 претендентів. Серед недопущених опинився лише один рівнянин – Олексій Лясковець.

З 31 липня по 2 серпня тривали співбесіди. Наразі на сайті президента є перелік з 10 кандидатів, яких конкурсна комісія перевела до наступного етапу конкурсу – спецперевірки. Рівнян серед «щасливців» немає.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також