Восьмеро рівнян просять у міської влади відімкнути централізоване опалення

3275 0

Ми у соцмережах:

Восьмеро рівнян просять у міської влади відімкнути централізоване опалення

З відповідними заявами вони звернулися до постійної діючої міжвідомчої комісії щодо відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води у місті Рівне.

 Про це розповіла депутат міської ради Рівного Любов Романюк.

«Питання відносно відключення споживачів від мереж розглядатиме постійно діюча комісія на місцях. Рішення про відключення приймає орган місцевого самоврядування за письмовою заявою власника (співвласників) будівлі або житлового будинку, з урахуванням рішення комісії, яка засідатиме не рідше за один раз в місяць», - додала вона.

Депутат нагадала, що 7 вересня 2019 року набув чинності наказ Мінрегіону від 26.07.2019 № 169, яким затверджено Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.

Відключення споживачів від систем централізованого опалення (теплопостачання) здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку.

При цьому у багатоквартирних будинках, в яких на день набуття чинності Закону про ж/к послуги (10 грудня 2017 року) не менше половини квартир і нежитлових приміщень відокремлена від цих мереж, власники квартир і приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов'язані, але мають право відключити свою квартиру та облаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення або гарячого водопостачання). Примусове відключення не допускається.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також