Врятувала дівчинку, що провалилась під кригу

1415 0

Ми у соцмережах:

Врятувала дівчинку, що провалилась під кригу

Про порятунок 12-річною дівчинкою четвертокласниці, що провалилась під кригу в селі Дроздинь Рокитнівського району, рятувальникам стало відомо від директора школи, де навчається учениця.

Дівчатка – подружки Христина, учениця 7-Б класу, Лілія та Оксана, учні 4-Б класу, вирішили піти поковзатися на ставок, що за селом біля насосної станції. Вода в той день взялася суцільною кригою, але біля труб виднілася чорна незамерзла пляма. Ліля вирішила підійти ближче до цього місця, хоча Христина, яка старша за віком, застерігала дівчинку, що лід може не витримати і тріснути. Підбігши до злощасного місця, Ліля почула, що лід тріснув. Вона зупинилася і хотіла повернутися назад, та було вже пізно. Холодна, колюча крига почала втягувати тіло дівчинки у водяну безодню.
Все це на відстані бачила Христина. Дівчинка не розгубилася. Вона вмить перекручувала в своїй пам’яті всі бесіди, почуті на заняттях в школі про правила поведінки на льоду, на воді… Учениця знала, що не потрібно робити, і як надати допомогу потопаючому. Під рукою нічого не було: ні дошки, ні мотузки… Не роблячи різких рухів, Христина обережно підійшла до ополонки, лягла на лід і, повзучи, подала Лілі, яка вже була по груди у воді, руку. Лід почав тріщати, але дівчинка не злякалася, вона знала, що коли вона відпустить руку, то Ліля вже потоне. Перемагаючи страх, учениця врятувала життя Лілі. Замерзлу і вже закрижанілу Лілю, Христина завела до найближчої хати, у якій жила її бабуся. Лише після того, коли дівчинку зігріли, напоїли чаєм, та заспокоїли, про те, що сталося, повідомили батьків.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також