Вуличне освітлення Рівного здешевлять в кредит

1393 0

Ми у соцмережах:

Вуличне освітлення Рівного здешевлять в кредит

Міська влада уже придумала, як заощаджувати на освітленні вулиць Рівного. Для цього хочуть замінити на ліхтарях лампи на світлодіодні. Однак з міського бюджету на модернізацію мережі грошей не витрачатимуть. Все зроблять за кредит, який виділяє НЕФКО.

Володимир Хомко, міський голова:

— За умовами співпраці з НЕФКО Рівне має отримати 7 мільйонів гривень. Плануємо за два мільйони гривень замінити усі лампи на вулицях на світлодіодні. Ще п’ять мільйонів піде на утеплення шкіл, дитячих садків та споруд соціальної сфери. Відбір об’єктів робили самі спеціалісти ­НЕФКО. Адже їм важливо, щоб була максимальна економія тепла. Цей кредит місто отримало завдяки нашій тривалій співпраці. Адже ті три школи, які ми раніше утеплили за кредитні кошти, дали хорошу економію. Такі кредити дуже вигідні. Бо спочатку ми нічого не виплачуємо, а утепляємо приміщення. Потім економимо завдяки зменшенню використаного тепла. Коли у нас збирається достатня кількість зекономлених коштів, то ми ними гасимо кредит.

Потрібно розуміти, що такий кредит є політичним. Бо тому, хто співпрацює з НЕФКО, дають зелене світло на співпрацю з іншими фінансовими установами світу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також