Взнав адресу? Кинь гранату!

4254 0

Ми у соцмережах:

Взнав адресу? Кинь гранату!

У вівторок на подвір'я будинку, в якому мешкає рівнянин Вадим Павлюк (на фото), хтось кинув гранату, яка чомусь не вибухнула. Завдяки цьому широкий загал дізнався, де мешкає власник торгового центру «Моріон» Вадим Павлюк та його дружина пані Ірина — суддя Рівненського апеляційного господарського суду.

Павлюк Раніше завдяки невідомим «гранатометальникам» усі дізналися, де живуть колишній голова облдержадміністрації Василь Берташ та його колишній заступник Анатолій Юхименко. З подібної ж причини «засвітилося» місце проживання колишнього начальника міліції та інших відомих у Рівному людей. Останній із них, Вадим Павлюк, припускає, що зловмисники помилилися адресою — насправді хотіли підірвати когось із його сусідів. А як тут не помилитися? Варто глянути на забудову вулиці Котляревського, здійснену свого часу із порушенням усіх існуючих будівельних та санітарних норм, щоб переконатися — там живуть винятково чесні і порядні громадяни. То може їм поруч із номерами будинків написати на паркані свої прізвища? Щоб ніхто наступного разу не переплутав... Вадим Павлюк та його дружина побачили на подвір'ї гранату 8 березня зранку, після чого викликали рятувальників, а ті — поліцію. За попередньою версією, це була граната «РГД-5». Кільця у ній не було. А не вибухнула вона, кажуть, ніби через те, що чека якимось чином залишилася в гранаті. Як і у решті випадків кидань гранат у маєтки відомих рівнян, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України, в якій йдеться про хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї і передбачене покарання на термін від трьох до семи років. Василь Зелінський, начальник міського відділу Національної поліції:

— Ми відпрацьовуємо кілька версій. Загалом у місті вже був ряд подібних випадків, що на подвір'я закидали гранати, щодо усіх слідство триває. Щоб не розголошувати таємниці, сказати, чи встановлено підозрюваних, не можу. Щодо випадку на Котляревського, то наразі експертиза має встановити, чи граната справді була бойовою, а не муляжем. Бо зазвичай такий тип гранат заводського виробництва діє безвідмовно, тож вона би мала вибухнути.
Вадим Павлюк, власник ТЦ «Моріон»:
— Думаю, гранату мені на подвір'я кинули випадково — помилилися адресою. Ніхто мені не погрожував, ні з яким конфліктом, зокрема, «Моріону» з підприємцями, які там торгують, це не пов'язано. Може, комусь із сусідів мали кинути, а в основному поряд живуть бізнесмени. Гранату зранку побачив наш робітник. Вона лежала на подвір'ї. Якби вибухнула, то, мабуть, вибило б кілька вікон у будинку. Після випадку подзвонив у «Міськсвітло», щоб освітлення на вулиці відремонтували — оце і всі заходи безпеки.

Довідка РВ

Згідно з даними публічної кадастрової карти України найближчими сусідами Вадима Павлюка є директор рівненського ПП «Будмаркет» Георгій Лисяк, чия земельна ділянка на вулиці Котляревського за номером 30, та власник ПП «Фірма Міс» Микола Кушнір, ділянка якого — за номером 34. Земельна ділянка на вулиці Котляревського, 26 (якраз за поворотом, коли вулиця починає йти паралельно Усті) належить власнику ПП «Анкор» Валерію Сладковському, №28 — Галині Андріюк, інформації про яку у відкритому доступі немає. Подвір'я під №36 зареєстроване на приватного нотаріуса Дану Онищук. Земельна ділянка під №38 зареєстрована на Галину Дем'янчук, під №40 — на Світлану Царук, №42 — на Катерину Ясиновську. Про цих власниць детальних відомостей немає. Ділянка поруч належить підприємниці Вікторії Запорожченко, а ділянка під №46 — Людмилі Слесарчук, відомостей про яку теж немає. Наприкінці вулиці живе колишній начальник обласної СЕС, а нині депутат обласної ради Геннадій Шевченко, його будинок — під номером 48.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також