Ядерна школа РАЕС — інвестиції в майбутнє покоління

801 0

Ми у соцмережах:

Ядерна школа РАЕС — інвестиції в майбутнє покоління

12 травня завершено п’ятий сезон «Ядерної школи» Рівненської АЕС — старшокласникам закладів Вараської громади вручено сертифікати про навчання, а також пам’ятні подарунки.

Ядерна школа РАЕС є унікальним за своїми масштабами та напрямами освітнім проєктом і важливим елементом профорієнтації молоді. Його головна мета — поширення знань про атомну енергетику, формування потенційного кадрового резерву Рівненської АЕС та підготовка майбутніх енергетиків ще зі шкільної лави.

Учасники проєкту впродовж навчального року слухали лекції від провідних фахівців РАЕС, спілкувалися з молодими спеціалістами, відвідували споруди та промислові об’єкти АЕС, брали участь у різноманітних проєктах. Щоправда, через карантин, а пізніше й введення воєнного стану план заходів було скориговано. Попри все молоді люди набули певних знань, розширили свій кругозір, долучилися до соціальних і патріотичних заходів електростанції.

За словами Анастасії, учениці Старорафалівської гімназії, вона вирішила стати учасницею проєкту за відгуками старших брата і сестри:

— Особисто переконалася, що Ядерна школа РАЕС це справді класно та пізнавально: це нові знання, враження, друзі. Коли вперше перетнула прохідну електростанції, для мене відкрився новий казково-технологічний світ: машинний зал, градирні, хімічний цех. Окрім ознайомлення безпосередньо з технологічним процесом виробництва електроенергії на АЕС, ми також ознайомилися з роботою підрозділів, які забезпечують фізичну безпеку АЕС — військовою частиною та пожежно-рятувальним загоном. Усі працівники, які нам проводили екскурсії — професіонали своєї справи, які з захопленням розповідають про свою роботу.

Як наголосив заступник генерального директора РАЕС з персоналу, формуючи програму Ядерної школи, кожен рік намагаються розширити коло її заходів, демонструвати не лише роботу технологічних підрозділів, а й безпекових:

Діти мають розуміти, що діяльність АЕС — це комплекс різноманітних процесів та взаємодій. Щоб зацікавити дітей обирати професії в технічних сферах, важливо їх продемонструвати неформально. Молодь має бачити, що робота за цими напрямами не тільки цікава, а ще й високооплачувана. Це професії, які потрібні сьогодні і які будуть потрібні в найближчому майбутньому. Досвід попередніх років проведення Ядерної школи показує зростання попиту на отримання молоддю технічної освіти. Рівненська АЕС активно інвестує у програми навчання та розвитку молоді, прагне залучати наступне покоління працівників і підтримувати їхні зусилля у здобутті вищої освіти в технічних сферах.

Віта НИШКАЛЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також