Як доглядати за навушниками в домашніх умовах: правила та поради

2918 0

Ми у соцмережах:

Як доглядати за навушниками в домашніх умовах: правила та поради

Навушники давно увійшли у повсякденне життя сучасної людини. З їх допомогою зручно слухати музику, працювати і просто відгороджуватися від зовнішнього шуму, якщо потрібно зосередитися або про щось подумати. Як і будь-яка інша техніка навушники вимагають регулярного догляду. Це дозволяє подовжити їх експлуатацію. Як правильно доглядати за навушниками та ефективно очищати такі аксесуари, розберемося далі.

Правильний догляд за навушниками: як подовжити період експлуатації

Навушники використовуються в приміщенні та на вулиці – на них потрапляє та накопичується бруд. Ці аксесуари перебувають у тісному контакті з тілом людини – на них залишаються піт, сірка, секрет, що виділяє шкіра. Без належного очищення термін експлуатації навушників може істотно скоротитися, та й виглядати після 1-2 місяців використання вони будуть дуже неакуратно. Правильний догляд кардинально змінить ситуацію. Для цього необхідно дотримуватися кількох простих правил:

  • Очищати навушники. Потрібна м'яка суха тканина та спеціальний засіб.
  • Не допускати потрапляння рідини всередину. Навіть якщо навушники належать до категорії водонепроникних, не потрібно мити їх у воді.
  • Зберігати аксесуари у спеціальному кейсі. Компактну коробочку нескладно брати з собою в сумку чи рюкзак – вона захистить навушники від бруду, подряпин та пошкоджень.

Не варто також вмикати звук на всю потужність. Це не тільки шкодить слуху, але й перевантажує систему звучання навушників. Результатом такого використання може стати швидкий вихід аксесуарів з ладу.

Якщо ж поломка все-таки сталася, потрібно купити навушники в Києві. В інтернет-магазині Eldorado.ua великий вибір цих аксесуарів. Серед більш ніж 300 позицій каталогу можна знайти необхідне рішення з урахуванням будь-яких потреб: ціни, якості, виробника, функціональних особливостей.

Очищення навушників різних типів

Метод очищення залежить від виду аксесуарів:

  • Внутрішньоканальні. Зняти амбушюри. Промити вкладиші у теплій воді з додаванням рідкого мила. Промокнути серветкою, відкласти для висихання. Почистити сітку звуковода (використати зубну щітку). Продезінфікувати футляр за допомогою ватного диска, змоченого у спирті.
  • Охоплюючі. Зняти амбушюри. Протерти пристрій ватним диском, змоченим у спиртовому розчині. Ключовий момент – правильний догляд за амбушюрами, бо вони виготовляються з різних матеріалів. Велюрові можна мити у воді з додаванням рідкого мила, очищати липкою щіткою для одягу. Шкіряні бажано протирати сухою м'якою тканиною після кожного використання. Амбушюри зі шкірозамінника можна протирати вологою серветкою або злегка змоченою у воді ганчіркою.

Якщо забруднення навушників дуже сильні та впоратися в домашніх умовах не вдається, можна віддати їх у професійну майстерню. Там пристрій акуратно та якісно прочистять вакуумом чи стиснутим повітрям.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також