Як назбирати на квартиру?

1373 0

Ми у соцмережах:

Як назбирати на квартиру?

Шанс є завжди. Так вважають експерти фінансового сервісу MyCredit, який видає кредити навіть у воєнний час, без застав і поручителів. Дізнатися більше про це можна тут https://mycredit.ua/ua/uslugi-kreditovaniya/kredit-onlajn-na-kartu/.

Дуже багато залежить від зовнішніх обставин. Так, купити квартиру в столиці значно вищі шанси у пари айтішників, ніж у медичної сестри та вихователя дитячого садочка. Ще важливий критерій — час. Хтось може назбирати на власне житло за кілька років. Іншому знадобиться не одне десятиріччя. Важливі й стартові умови. А ще — можливість оформити пільговий молодіжний кредит (такий шанс випадає не всім).

Що конкретно потрібно робити?

1. Визначіться з метою

Намалюйте на дошці, опишіть у зошиті, детально уявіть свою майбутню квартиру. Якою вона має бути? Простора й сучасна студія у Києві. Чи демократична “трьошка” у Карлівці. Визначившись, “моніторте” пропозиції на ринку нерухомості. У вас має бути чітка сума, скільки треба накопичити.

2. Оберіть стратегію

Пропонуємо два способи розрахунку. Варто скористатися обома для наочності. Результати дадуть вам непоганий матеріал для роздумів.

Розрахунок за «надлишками»

Припустимо, у вас стабільні витрати. Тому ви знаєте, яка сума залишається щомісяця. Звідси обчислюєте, як довго доведеться відкладати ці гроші в скарбничку. Наприклад, щомісяця ви можете відкладати 8 тисяч гривень. Квартира вашої мріє коштує півтора мільйони гривень. Вам знадобиться… близько 15 років.

Розрахунок за часом

Ви визначаєте, скільки часу готові умовно “сидіти на гречці”, обмежуючи себе в усьому. Припустимо, три роки. Вам потрібні все ті ж 1,5 мільйони. Отже, відкладати треба вже по 42 тисячі на місяць. Відповідно, подумайте, де можна заробити додатково, щоб вистачало на їжу, на оплату житла, в якому мешкаєте зараз, сякий-такий одяг (хоч би й із “Секонду”) та залишалася така сума.

Відповідно, ви можете або довше копити, ні в чому себе не обмежуючи, або зробити зусилля, щоб відкладати більше і зменшити термін.

3. Займіться бюджетом

Коли мова заходить про збільшення накопичень, на думку одразу спадає скорочення витрат. Це прекрасна ідея, але є нюанс. Збирати на квартиру доведеться довго. Затягнути паски на десятиріччя і обмежувати себе у всьому — важко. Тим більше, якщо ви створите родину і в ній з'являються діти. Крім того, саме необов'язкові витрати найчастіше мотивують нас працювати краще. Зокрема, подорожі, спонтанні покупки красивих речей тощо.

Але впорядковувати і планувати витрати — необхідно. Ведення бюджету допомагає раціонально розподілити витрати відповідно до доходів так, щоб уникнути фінансових дірок.

Витрачати гроші з розумом — не суперсила суперлюдей. Це не так складно, як здається на перший погляд. Скажімо, ви не забороняєте собі поїсти суші в суботу, але сет має коштувати не більше певної суми. Старайтеся розплачуватися в магазинах і закладах харчування банківськими картками з кешбеком, щоб частина витрачених грошей до вас поверталася. Відстежуйте знижки на якісні товари. Гроші, які вдається відкласти, кладіть до банку на депозит. Так на них “капатимуть” невеликі відсотки, що теж наближатиме вас до мрії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також