Як не захворіти навесні?

1245 0

Ми у соцмережах:

Як не захворіти навесні?

Кількість застудних захворювань навесні не менша, ніж узимку. Як уберегтися від них і підвищити імунітет? Навесні погода мінлива, а імунітет після зими ослаблений. До того ж у весняні місяці бувають значні перепади температур.

Люди одягаються з розрахунком на денну температуру, а на вулиці найбільше часу проводять у ранкові та вечірні години. В результаті — переохолодження, основа всіх простудних захворювань, отож одягайтеся тепліше.

Багатошаровість в одязі (за принципом капусти) допоможе не тільки зберегти тепло, але і зробить ваш наряд більш функціональним. Якщо стане жарко — верхній одяг можна буде легко зняти, якщо холодно — надягти. У когось застуда починається з ніг, а в когось — із горла. Тому важливо утеплювати саме ці місця.

Навесні обов’язкові шарф, взуття на товстій підошві й головний убір. На шиї розташовано багато рецепторів, чутливих до холоду. Тому якщо шиї тепло, то тепло всьому організму (і навпаки). Для мінливої весняної погоди найкраще підійдуть непромокальні туфлі на товстій підошві. А прогулянка без шапки в холодну погоду загрожує переохолодженням дихальних шляхів, через що в них активно починають розмножуватися патогенні мікроорганізми.

Підвищення температури і вологості повітря створює ідеальні умови для активізації хвороботворних вірусів і бактерій. Тому для підвищення імунітету приймайте вітамінно-мінеральні комплекси, включайте в раціон продукти, багаті вітаміном С (цитрусові, шипшина, капуста). Зміцненню імунітету сприяють і регулярні фізичні навантаження.

Загартовуйтеся — почніть з обтирань прохолодною водою, потім перейдіть до обливань, щодня знижуючи температуру води.

Респіраторні інфекції передаються не тільки повітряно-крапельним шляхом, а й контактним способом. Не забувайте мити руки після відвідування громадських місць, не торкайтеся брудними руками обличчя. Регулярно провітрюйте приміщення, в якому перебуваєте.

У нестійкий період міжсезоння організм повинен отримувати всі необхідні речовини, які може забезпечити тільки різноманітний раціон, тому не виснажуйте себе дієтами.

Висипайтеся і частіше гуляйте в сонячну погоду. Під впливом сонячних променів в організмі виробляється вітамін D, який допомагає протистояти вірусам і бактеріям.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також