Як охолодити авто влітку

1020 0

Ми у соцмережах:

Як охолодити авто влітку

В сучасних автомобілях, обладнаних кондиціонерами та системами клімат-контролю, проблем з охолодженням повітря в салоні не виникає. Для того, щоб створити оазис прохолоди, власнику потрібно всього лише дотримуватись правил експлуатації обладнання та час від часу перевіряти його стан. В авто, конструкцією яких наявність автокондиціонера не передбачена, все не так легко. В літню спеку водію потрібно бути особливо кмітливим та намагатись знизити температуру в салоні іншими доступними методами.

1. Вибір місця паркування

Почнемо з того, що існують методи, завдяки яким значного підвищення температури в салоні можна запобігти. Для цього спеціалісти рекомендують ретельно обирати місце паркування. Перевагу краще віддавати тінистим майданчикам з мінімальним потраплянням прямих сонячних променів. Треба пам’ятати, що протягом дня положення сонця постійно змінюється, тому можливо авто доведеться «переганяти» декілька разів.

2. Сонцезахисні шторки

Виробники сонцезахисних шторок стверджують, що цей невеличкий девайс допомагає підтримувати в салоні авто комфортну температуру. Насправді його роль в цьому питанні не така вже й визначна, адже від справжньої спеки шторки не врятують. При цьому, завдяки наявності металізованої дзеркальної поверхні, вони дійсно перешкоджають потраплянню в салон ультрафіолету, який псує пластик панелі приладів та провокує вигоряння оббивки.

3. Атермальна плівка

Декілька років тому на ринку з’явилась цікава новинка – атермальна плівка. Згідно з описом, покриття ефективно поглинає тепло і знижує ризик перегріву салону. Здається, що використання атермальної плівки дійсно може стати розв’язанням проблеми для авто без кондиціонерів. Але у цього способу є суттєвий мінус – занадто висока ціна якісного матеріалу. Зекономити на монтажі такої плівки теж не вдасться, адже виконувати його мають лише майстри СТО.

4. Міні-гаджети

Звичні побутові прилади можуть приносити користь не тільки у квартирі або гаражі, а й в автомобілі. Підтвердження – досить успішне використання таких міні-гаджетів, як вентилятор або портативний кондиціонер. Найбільш простим та доступним є перший варіант. На сучасному ринку можна знайти моделі з живленням від батарейок та вентилятори, які підключаються до електромережі авто через прикурювач. Для фіксації використовуються присоски або двосторонній скотч.

5. Додати вологи

Такий метод охолодження водії називають «мокрим обдувом». Полягає він в тому, що на решітці обдуву в салоні закріплюється вологий рушник або ганчірка. Її завдання полягає в охолодженні повітря, яке подається в салон через решітку. Треба пам’ятати, що рушник необхідно періодично змочувати водою, тому ще одна пляшка в багажнику в спеку не буде зайвою. До речі, зволожувати можна не тільки ганчірку, а й обличчя, волоси та шию.

6.Крижаний рятівник

Жителі країн, в яких спека зберігається протягом майже всього року вигадали цікавий спосіб рятуватись від неї. Знижувати температуру в салоні їм допомагає крига, шматки якої розкладають на пластиковому піддоні. Якщо цей спосіб здається малопривабливим, замість шматків криги можна використовувати пляшки із замерзлою водою.

7. Кондиціонер своїми руками

Якщо в заводській комплектації авто наявність кондиціонера не передбачена, це не означає, що встановити його неможливо. Деякі станції навіть виконують складну інсталяцію, яка передбачає повне збереження оригінальної комплектації салону. Для оснащення авто кондиціонером можна використовувати універсальний або оригінальний комплект обладнання. Ще один варіант – підбір окремих елементів системи: фільтра, вентилятора, компресора, радіатора кондиціонера та ін в магазині такому як Boltiigayki.com.ua.

8. Ще деякі дрібнички

Існує ще декілька секретів, завдяки яким спека в салоні не буде нестерпною. Так, оббивку сидінь з екошкіри рекомендують прикрити тканиною з натуральних волокон. Особливо це актуально для тих авто, в яких чохли пошиті з матеріалу темних кольорів. При виборі взуття перевагу слід віддавати легким моделям босоніжок або, навіть, в’єтнамкам.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також