Як порахувати бабусь?

2032 0

Ми у соцмережах:

Як порахувати бабусь?

Якщо будь-якій владі відомі дві біди — дороги і дурні, то для очільників Рівного неабиякого значення набуває третя біда — бабусі. І проблема не в тому, що пенсіонерки не зараховані у штат професійного фан-клубу «мера», як це спостерігається у столиці. Проблема в тому, що ці невгамовні бабусі займаються несанкціонованою торгівлею. От і намагається міська влада «вирахувати» кількість цих бабусь і кількість місць, де вони повинні торгувати. А оскільки не тільки чиновники, але і звичайні рівняни розшукують тих бабусь з причини супермаркетівської дорожнечі, наш кореспондент спробував дізнатися — де ж вони торгують?

Уже більше місяця на прилеглі до центрального продуктового ринку вулиці ніхто з міських чиновників не навідується. Бабусь із села, які торгують там із землі власноруч вирощеною городиною, схоже, залишили у спокої. Як пам’ятають наші читачі, восени минулого року — якраз перед виборами міського голови — часті рейди працівників правоохоронних органів та представників міської влади дали результат. Щоправда, назвати його позитивним дуже складно. Проїжджі частини прилеглих до центрального продуктового ринку вулиць розчистити вдалося. Натомість торговці зі своїми продуктами перебралися під житлові будинки. Тепер вони створюють незручності для мешканців цих будинків. Особливо тих, хто живе на перших поверхах. Міська влада про це добре знає, але вживати кардинальних заходів щодо «неслухняних» бабусь поки не збирається. — Ми вже дали відповідне доручення директору центрального продуктового ринку Олександру Новосаду, — запевнив міський голова Рівного Володимир Хомко. — Найближчим часом його працівники мають вирахувати приблизну кількість тих бабусь, які приїздять до обласного центру торгувати своєю городиною. Після чого адміністрація ринку на своїй території має створити для них торгові прилавки. Скільки коштуватиме їхня оренда — ще невідомо. Єдине можу пообіцяти, що вони будуть дуже дешеві. По ринку ходитиме черговий працівник і за руку відводитиме бабусь до цих прилавків. Якщо буде потрібно — то я й сам їх до прилавка підведу. На облаштування дешевих торгових місць, за підрахунками міського голови, піде два-три тижні. — Рано чи пізно, — каже пан Хомко, — ми привчимо людей до того, що вони торгуватимуть тільки у відведених для цього місцях. А прилеглі до центрального ринку вулиці ми повністю звільнимо від стихійної торгівлі. Ці ж заходи стосуватимуться і торговців квітами з вул.Пересопницької. За словами пана Хомка, саме адміністрація ринку відповідатиме за впорядкування їхніх торгових місць і дотримання порядку на прилеглій території.

Коментар Анатолій Маєвський, заступник директора ТОВ «Ринок»: — У нас вже обладнано 40 дешевих торгових місць біля центрального входу в ринок. Вони розраховані саме на соціально незахищені верстви наcелення і мають досить умовну плату — 1 гривня в день. Але незважаючи на це, там щодня торгують не більше 15 чоловік. Решта бабусь як і раніше торгують на вулиці за межами ринку. І це не дивно, адже на вулицях торгувати вигідніше, ніж на території ринку, бо потік людей більший. Наші чергові щодня заводять тих бабусь на ринок за дешеві прилавки, але вони все одно повертаються на вулицю. Тому питанням несанкціанованої торгівлі мають зайнятися правоохоронні органи. Зрештою, люди звикнуть до того, що торгувати можна буде тільки в установлених для цього місцях. Загалом же щодня на ринку є 270 вільних торгових місць. Цієї кількості вистачить, щоб усіх підприємців з вулиць міста розмістити у нас на ринку. Що стосується тих підприємців, які торгують квітами, то це питання вже вирішене. Ми облаштували їхні торгові прилавки, вони сплачують усі збори і податки. Мають на торгівлю усі необхідні дозволи і стежать там за порядком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також