Як правильно поєднувати парфуми з іншими парфумерними продуктами для створення багатошарового аромату

68 0

Ми у соцмережах:

Як правильно поєднувати парфуми з іншими парфумерними продуктами для створення багатошарового аромату

Кожен парфум — це композиція з декількох ароматичних нот. Акценти різняться за інтенсивністю і стійкістю, розкриваються поступово і утворюють складний букет. Але хоча кожні парфуми Версаче звучать на різній шкірі по-своєму, вони все одно залишаються схожими. Якщо ж хочеться створити власний унікальний аромат, можна змішати кілька різних продуктів. Звичайно, щоб отримати в результаті гармонійну композицію, потрібно поєднувати запахи за певним принципом.

Правила комбінування парфумерних композицій

Як основу слід вибирати легкі аромати, які найкраще підходять для вашого типу шкіри. Якщо вона прохолодна, варто зупинитися на квіткових і альдегідних ароматах, відмовившись від важких солодких композицій з нотками шоколаду, карамелі, спецій. На гарячій шкірі, навпаки, добре звучатимуть пряні та солодкі композиції у східному стилі.

Другий і наступний запахи мають доповнювати один одного, у жодному разі не становлячи різкого контрасту. Допомогти у виборі парфумів з оптимальною сполучуваністю можуть описи, у яких зазначені складові базових, середніх і верхніх нот. Чудово, якщо у всіх ароматах, які планується змішувати, є схожі акценти.

Загалом змішування ароматів спрямоване на створення індивідуальної композиції, тому всі правила є умовними. Можна експериментувати, орієнтуючись на власні смаки та відчуття.

Приклади поєднання парфумів

Складовими унікальних ароматів можуть бути:

  1. Квіткові парфуми. Більшість має у складі легкі квіткові запахи як верхні акценти та більш насичену деревну основу. Ці компоненти добре поєднуються з цитрусовими, альдегідними ароматами. Вони можуть навіть комбінуватися з парфумами в східному стилі, оскільки в них теж присутні деревні та квіткові акценти.
  2. Цитрусові аромати. Часто використовуються як доповнення до квіткових композицій. Але разом зі східними парфумами набувають занадто різкого звучання. Цитрусові нотки також відмінно підходять до свіжих альдегідних парфумів. Вони роблять їх більш багатогранними і насиченими, а легкий холодок альдегідів добре підкреслює аромати апельсина, лимона або лайма. 
  3. Деревні запахи. Їх можна вважати універсальною основою для багатьох багатошарових композицій. Деревна база з нотками мускусу найкраще розкриватиметься на гарячій шкірі.

Створення власної парфумерної композиції з кількох парфумів допоможе отримати ексклюзивний аромат, подібного якому не буде в лінійці жодного виробника. Дотримуючись основних принципів поєднання запахів, можна створити індивідуальний аромат, який буде приємним і зможе правильно розкритися на шкірі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також