Як у Рівному агенти ФСБ вбивали Мамчура

2009 0

Ми у соцмережах:

На фото підозрюваний в убивстві ICTV

Майора Рівненського слідчого ізолятора Івана Мамчура убито ще дев'ять місяців тому, але всі деталі справи стали відомі лиш зараз. Все тому, що у справі замішані російські спецслужби. Кажуть, що Мамчур був у Росії “на олівці” через те, що служив раніше командиром групи третього полку спецназу. Нібито, він у 2008 році брав участь в таємних операціях під час війни Грузії та Росії.

Подейкують, що в Рівне для його пошуків направили дві диверсійні групи. Перша складалася з українців. Саме до неї входив спійманий убивця Олег Смородінов. До конфлікту на Донбасі він працював слідчим у поліції Донецька. Після початку бойових дій - поїхав до Росії на заробітки, де його і завербували. За успішно виконану операцію йому обіцяли поновлення в органах поліції у Криму. Його напарником був таксист, якому мали надати російське громадянство. На це українці погодилися лише тому, що під час ознайомлення із завданням ні про яке вбивство мови не було. Два агенти мали просто перевірити точну адресу особи, розробити план її ліквідації та облаштувати тайник зі зброєю. Саме цим вони успішно і займалися кілька місяців. Перед кожним стеженням вони змінювали одяг, а усю зібрану інформацію надсилали для ФСБ за допомогою програми Telegram. Друга ж група за ними слідкувала на відстані. До речі, саме в цей період облили фарбою наріжний камінь на місці пам'ятника Степана Бандери, який знаходиться неподалік кафе «Стамбул» на вулиці з однойменною назвою .

Завершальним акордом у справі мав стати приїзд четвертої групи, яка й мала виконати всю брудну роботу. Однак ніхто так і не приїхав, а українців просто майстерно використали. Коли усі підготовчі роботи були виконані, їм надіслали таке повідомлення: “Роза має бути зірвана сьогодні. Завтра це уже не актуально”. Тоді диверсанти й зрозуміли, що вбивати мають саме вони. Бо в іншому разі не отримають від Росії обіцяних привілеїв.

Після отриманого повідомлення Смородінов забрав із тайника зброю, підстеріг біля ліфту майора Рівненського СІЗО Івана Мамчура та з близької відстані випустив у нього всі кулі. Під час цього він поранив руку: клаптик його шкіри залишився біля тіла жертви. За словами Генерального прокурора України Юрія Луценка, завдяки тесту-ДНК й вдалося затримати убивцю. Підозрюваний уже в усьому зізнався, розкаявся та співпрацює зі слідством. Але боїться за своє життя — тому й просив залишити його в СІЗО.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також