Як у Рівному голосують на дільницях, де перемагав Третяк (ФОТО)

3564 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному голосують на дільницях, де перемагав Третяк (ФОТО)

У Рівному голосування другого туру виборів відбувається дуже мляво: це відзначають і самі голови ДВК, і виборці. Хоча зранку на дільниці 560951, що на вул.Данила Галицького, 27 (їдальня ТОВ "Рівнетеплоенерго") під дверима – черга. Нам пояснили: черга не тому, що багато виборців, а тому що приміщення дезінфікують і туди поки не пускають.

 У першому турі на цій дільниці беззаперечну підтримку здобув кандидат на посаду міського голови від «Європейської Солідарності» Олександр Третяк. За нього проголосувало 29,84% виборців (236 голосів) у той час як за його опонентів Віктора Шакирзяна - 12,64% (100 голосів), а Віталія Коваля – 10,87% (86 голосів).

Така впевнена перемога пояснюється тим, що на цій дільниці голосує багато людей, які відвідують Дім молитви у селі Колоденка.

- Дільниця відкрилася о восьмій ранку і відразу нас чекало вже двоє людей, щоб проголосувати, - розповіла голова ДВК Оксана Чала. – Голосування проходить дуже мляво. Минулих виборів станом на десяту годину ранку було 120 чоловік, на цих – тільки 50. Минулих виборів приходили голосувати цілими родинами, цих поки що такого не спостерігали.

На дільниці 560967 на вул.Івана Вишенського, 31 (початкова школа навчально-виховного комплексу №12, спортивний зал) голосування жвавіше. У першому турі Третяк від «Європейської Солідарності» отримав тут перемогу. За нього проголосувало 21,46% від усіх виборців (153 голоси), 133 голоси там отримав Віктор Шакирзян.

Голова ДВК Мосійчук Олена Олександрівна каже:

- Явка виборців цього туру набагато менша. Попередніх виборів під дверима в нас була черга. Цього разу такого не спостерігається. Голосування проходить швидше, бо тільки один невеликий бюлетень. Засобами захисту ми повністю забезпечені.

Поки ми знаходилися на дільниці, сюди зайшла жінка в масці від партії «Рівне Разом» і проголосувала. Пані Мосійчук пояснила, що не можна було перешкоджати їй віддати свій голос, незважаючи на ознаки передвиборчої агітації. Адже в світі епідемія і це її засіб захисту.

- Якби це хтось із членів ДВК вдягнув таку маску, я б змусила людину її змінити на іншу, без написів, - пояснила голова ДВК.

Чоловік старшого віку, кинувши бюлетень в урну, вирішив не приховувати, за кого віддав голос і голосно про це заявив усім присутнім:

- Я проголосував за Олександра Третяка! Знаєте чому? Бо він хоча би в Бога вірує!

Переважна більшість молоді відпочиває недільного ранку, однак Олексій прийшов на дільницю, щоб проголосувати:

- Ми обираємо очільника міста – це важливо. Можна і поспати довше, головне – таки прийти і проголосувати. Я сьогодні не працюю, але забираю дружину з немовлям з пологового, тому вирішив здійснити свій громадянський обов’язок раніше, адже потім буду зайнятий. Дружина теж хоче проголосувати, але вона робитиме це на іншій дільниці. Тому я побуду з немовлям, поки вона це робитиме.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також