Як вибрати дистанційну школу. Все, що вам потрібно знати про онлайн-школу

3322 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати дистанційну школу. Все, що вам потрібно знати про онлайн-школу

Ви, напевно, останнім часом часто чули терміни «онлайн-школа», «домашня школа» та «дистанційна школа». Ця стаття містить корисну інформацію та відповіді на поширені запитання, які виникають у сімей, коли розглядають можливість онлайн-освіти для своєї дитини та планують обрати школу.

Що таке дистанційна школа?

У онлайн-школу дитина зараховується так само, як і в звичайну школу, за винятком того, що вона навчається вдома. Школа забезпечує навчальну програму та кваліфікованих викладачів, а учень перебуває під наглядом батьків або іншого відповідального дорослого. Це більше схоже на звичайну школу, ніж на домашнє навчання, тому що дитина навчається в класі однолітків, і вчитель відповідає за їхнє навчання – навіть якщо вони навчаються вдома.

Чи дистанційне навчання те саме, що домашня школа?

Коротка відповідь «ні». У домашньому навчанні батьки відповідають за освіту дитини. Батьки повинні планувати, виконувати та контролювати навчальну програму своєї дитини, яка зазвичай повинна відповідати національній навчальній програмі. Вони можуть придбати підготовлену програму, але багато батьків розробляють власну навчальну програму відповідно до їхньої освітньої філософії.

Навпаки, учні, які навчаються в онлайн-школі, мають підтримку вчителів та освітніх ресурсів, пов’язаних із цією школою. Вчителі несуть відповідальність за планування, реалізацію, підтримку та моніторинг навчання учнів. На відміну від домашнього навчання, сім’ї не відвідують інспектори з органів державної влади, оскільки школа має необхідну державну реєстрацію.

Які освітні технології використовуються в онлайн-школі?

Онлайн-навчання використовує декілька цифрових технологій, зокрема: пристрій для підключення до Інтернету, наприклад комп’ютер або планшет, широкосмуговий інтернет, різні освітні платформи, електрону пошту.

Яка роль батьків ?

Вам не потрібно бути вчителем, щоб ваша дитина досягла успіху в онлайн-освіті. Навчальні програми повинні бути розроблені та реалізовані школою з використанням навичок кваліфікованих викладачів.

Роль батьків – це наглядач. Відповідальний дорослий має бути доступним для спостереження за учнем. Оскільки батьки добре знають своїх дітей, вони є ідеальним партнером у навчанні своїх учнів. Ви є «експертом» щодо своїх дітей, а школа повинна надавати досвід викладання.

Як онлайн-учні можуть розвивати соціальні навички?

Завдяки онлайн-школі учні навчаються вдома, подалі від соціального контексту звичайного шкільного середовища. З цієї причини батьки повинні свідомо підходити до створення можливостей соціалізації для своїх дітей.

Учні можуть легко будувати дружні стосунки зі своїми однолітками та спілкуватися з тими з ким мають спільні інтереси в онлайн-спільноті. Учні онлайн ведуть жваві дискусії на такі теми, як спорт, фільми, книги та комп’ютерні ігри.

Якщо ви вже вирішили, що ваша дитина буде навчатись дистанційно, то настав час подумати про школу, яка наддасть усі необхідні умови та ресурси для успішного навчання.

Якщо ви готові зареєструватися, вам потрібно буде перевірити вимоги вибраної школи щодо зарахування, ознайомитися з будь-якими договорами та дотримуватися їх процесу та перевірити чи має школа усі необхідні документи.

Як працює дистанційна Атмосферна школа?

Дистанційна школа пропонує учням справжню альтернативу відвідуванню звичайної школи, адже вони «відвідують» уроки, за винятком того, що не потрібно виходити з дому. Найбільша відмінність полягає в тому, що онлайн-навчання є гнучким, тому учні можуть навчатися в будь-який час з будь-якого місця. Незалежно від академічних здібностей вашої дитини, онлайн-школа може задовольнити її потреби.

Завдяки дистанційній школі учні просуваються через навчальний матеріал у власному темпі протягом семестру. Якщо у них виникають труднощі з темою, вони можуть переглянути матеріал необхідну кількість разів, перш ніж перейти далі. І якщо вони щось швидко схоплять, вони можуть перейти до наступного, не чекаючи уроку. Якщо дітям важко, вчителі готові підтримати їхнє навчання.

Онлайн-учні можуть взаємодіяти зі своїми однолітками через обговорення в класі та будувати дружні стосунки в шкільній онлайн-спільноті.

Атмосферна школа онлайн має всі необхідні ліцензії та документи для впровадження якісної дистанційної освіти в Україні. Після успішного завершення дистанційного навчання в Атмосферній школі кожен учень отримує свідоцтво державного зразка про загальну середню освіту. Навчальна платформа школи має гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», а також висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, що позначає відповідність освітньої платформи Атмосферної школи до всіх вимог ДСТУ 79-008.99.

Навчання у дистанційній школі відповідає встановленим медичним критеріям безпеки та іншим показникам, що дозволяє учням опановувати шкільну програму без шкоди для їхнього здоров’я. Завдяки тому, що відеоуроки в дистанційній Атмосферній школі тривають не більше п’ятнадцяти хвилин, а розклад навчання дитина може встановлювати сама, вона має можливість навчатися у зручному для неї темпі. Учні 5-11 класів навчаються за авторськими уроками, якісними відеопрезентаціями та безліччю інших додаткових корисних матеріалів, що представлені в онлайн-форматі. Зі структурою типового уроку можна ознайомитися в однойменному розділі, а зареєструватися на навчальній платформі онлайн-школи та протестувати, як саме проходить навчання, можна в розділі «Демо-доступ».

Якщо у адміністрації школи виникнуть запитання, вони зв’яжуться з вами. Наступним кроком зазвичай буде співбесіда, особиста або телефонна. Школа повідомить, чи ваша заявка була успішною, та повідомить про наступні кроки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також