Як вибрати дитячий диванчик?

348 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати дитячий диванчик?

Більшість батьків починають підбирати дитячі диванчики від 2 років, коли малюк вже потихеньку починає виростати з дитячої ліжечка. Чому саме диван? Адже, здавалося б, ліжко - для сну, диван - щоб на ньому сидіти.

У диванів є ряд незаперечних переваг, завдяки яким і сьогодні вони популярні серед молодих батьків:

1. Диван незамінний, коли в кімнаті мало місця: наприклад, якщо є велика батьківська кімната, а в ній потрібно облаштувати дитячий куточок. Такі меблі - відмінне рішення, адже на ньому можна і спати, і грати днем. З ліжечком це зробити складніше.

2. Навіть якщо з місцем все ок, але дитина наполегливо відмовляється спати один, то на допомогу прийде м'який затишний диванчик, який моментально завоює довіру малюка і заманить його в свої теплі обійми!

3. Диван практичніше ліжка з точки зору подальшого застосування: коли діти виростають, ліжечко потрібно кудись дівати; диван же можна залишити в кімнаті - це буде прекрасне місце для сидіння, та й запасне місце для сну, особливо якщо габарити дозволяють вмістити, наприклад, бабусю. В крайньому випадку, на дачі диван ніколи не буде зайвим.

За якими критеріями вибирати диван?

Можна виділити чотири головних критерії: викатні, підйомні, дивани з бортиками, дивани з ящиками. Розглянемо докладніше кожну категорію.

Викатні

Якщо ви хочете заощадити місце в квартирі по-максимуму, то ця категорія - для вас. Висувний диван, який в зібраному стані займає місця не більше звичайного крісла, зате легко розкладається - і вуаля! - вміщує не тільки дитини, але і маму з книжкою!

Викатні дивани бувають двох видів: звичайні, які розкладаються вперед, і кутові, які ставляться у стінки і розкладаються убік. Вибирайте викочування дитячий диван, якщо хочете отримати максимально довге спальне місце: у деяких канапок воно більш 2м.

Дивани з підйомним механізмом

Як показує практика, навіть 3-річні малюки досить швидко вчаться справлятися з розкладкою дивана самостійно.Підйомні моделі - це диванчики з ящиком для речей та іграшок, розташованим під спальним місцем. Щоб отримати доступ до цього ящика, потрібно підняти верх дивана за спеціальну петельку. Він легко фіксується в піднятому стані, тому і тут складнощів не виникне.

Ще однією перевагою таких диванів є рівне спальне місце без швів.

Дивани з бортиками

Найголовніший кошмар будь-якої мами - це падіння дитини уві сні. Неважливо, з двоярусною ліжка або з невисокого диванчика - ризик забитися присутній завжди, тому одним з головних критеріїв відбору є захисні бортики. І в дивані вони навіть актуальніше, ніж у ліжку - адже диван виконує подвійну функцію: вночі на ньому сплять, а вдень - сидять. І те, і те має бути зручно для дитини і батьків. Тому у більшості моделей, розрахованих на малюків, обов'язково передбачені м'які високі бортики. Обов'язково вибирайте дитячий диван з бортиками, якщо ваша дитина крутиться уві сні. Для доросліших діток є моделі, в яких бортики вкорочені або розташовані тільки з одного боку - в головах.

Дивани з ящиками

Чому так важливо, щоб в дивані був ящик для речей? Дитячий диван з ящиками знадобиться нам у двох випадках:

1. Диван не застеляють, з нього прибирають все постільна білизна. А навіщо захаращувати цим шафа? Набагато практичніше використовувати місце, займане самим диваном. Тому всі наші диванчики передбачають місткий речовий ящик.

2. Прибрати білизна - це добре! А що, якщо прибрати в нього ще й дитячі іграшки? Спробуємо? Просто виберіть модель зі збільшеним речовим ящиком - і туди вміститься то, що ви захочете. Значення цієї опції не завжди можна оцінити при покупці, але повірте - ви ще не раз подякуйте себе за передбачливість, якщо виберіть дитячий диван з ящиками для речей.

Підібрати диван для дитини допоможуть спеціалісти Dommino.ua.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також