Як вибрати очисник для скла автомобіля

489 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати очисник для скла автомобіля

Від стану скла автомобіля залежить безпека водія та пасажирів. Коли скло чисте, нічого не заважає огляду, вдається контролювати дорожню ситуацію в будь-яку погоду.

Деякі водії вважають, що використання омиваючої рідини, для догляду за склом — це програма максимум. Головне вчасно поповнювати запас. Увімкнувши склоочисники, прибрав сліди органіки, що осіла за ніч, пил і можна їхати. Якщо це не допомогло, можна ще взяти рідину з розпилювачем і пройтися спеціальною ганчіркою. Але часто омивайки та дешеві засоби для очищення лише розмазують бруд по склу. У кращому випадку, частинки органіки та пилу скупчуються по краях лобового скла, а на основній площині залишаються хаотично розташовані розводи. У гіршому — доводиться буквально зішкрябувати бруд, що в'ївся. Рефлекси штовхають робити це нігтем. Жоден із цих варіантів очищення скла не є прийнятним. Ви тільки втрачаєте час, а шибки вашого авто - прозорість і всілякий вигляд. Розповідаємо як підібрати очисник, який не залишає розводів і допомагає підтримувати автомобільне скло в чистоті, зберігаючи їх гладкість та прозорість.

Оцінка характеру забруднень на автомобільному склі

Насамперед необхідно враховувати походження слідів бруду на склі. Кожен засіб для очищення автомобільного скла розрахований на той чи інший тип забруднень: деревна смола, залишки комах, пташиний послід, словом органіка, або водний камінь і всілякі стійкі хімічні сполуки, що містяться в реагентах, якими посипають дороги. Це важливо тому, що у цих коштів різний склад. Чекати, що очищувач органіки впорається з вапняним нальотом, що в'ївся, так само марно, як, наприклад, мити посуд кондиціонером для білизни. Ефективний очищувач з урахуванням характеру забруднень ви можете підібрати в інтернет-магазині CarDetailLab.

Типи очисників для скла

1. Очищувач органіки з водовідштовхуючим ефектом

Такі засоби делікатно очищають скло від органічних забруднень і продовжують водовідштовхувальний ефект раніше нанесеного антидощу. Легко справляються з пташиним послідом, залишками комах та слідами деревної смоли. Гідрофобні властивості складу виявляються на швидкості від 60 км/год.

2. Абразивний очищувач рідкого типу

Засоби такого типу призначені для глибокого очищення скла від жирових відкладень та інших забруднень, що в'їлися. Також вони легко видаляють раніше нанесені засоби, що не піддаються спиртовим очисникам. Шліфують незначні ушкодження скла, усуваючи шорсткість та нерівності. Крім іншого, абразивні очищувачі рідкого типу продовжують термін служби склоочисників.

3. Очисник водного каменю та стійких хімічних забруднень

Цей тип очисників призначений для видалення водного каменю, вапняного нальоту та інших складних забруднень зі скла (в т.ч. смоли). Також легко справляється зі смугами, плямами, голограмами та слідами витирання. По структурі ці засоби дуже м'які і не залишають ушкоджень. Після їх використання поверхня скла залишається ідеально гладкою. Безпечні для скла тонованого як заводом, так і самостійно.

Базові поради щодо догляду за автомобільним склом

  1. Перед застосуванням очищувача скло необхідно вимити та просушити.
  2. Якщо на поверхні є сліди піску, їх потрібно ретельно змити і протерти насухо скло чистим мікрофібровим рушником.
  3. Використовуйте очищувачі у міру забруднення скла, не даючи бруду накопичуватися та в'їдатися у поверхню.

І, звичайно, важливо вчасно поповнювати бачок омивача гарною рідиною, по сезону. Взимку це має бути засіб, розрахований працювати в умовах низьких температур, влітку — високих. Якщо ж ви живете в кліматі, для якого характерне незначне коливання температури, можна використовувати всесезонне омивання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також