Як вибрати рулонні штори

575 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати рулонні штори

Найчастіше, вибираючи драпірування, багато хто віддає перевагу класичним моделям. Проте все більшою популярністю починають користуватися рулонні штори Sunny TM. Це функціональний, лаконічне і стильне виріб. При цьому рулонні штори можуть бути різноманітних текстур, кольорів. Це дозволяє використовувати їх при оформленні будь-якого інтер'єру.

Але, щоб зробити правильний вибір, необхідно дізнатися про всі нюанси вироби.

Вибираємо рулонні штори

Вибрати фіранки деколи буває вкрай складно. На правильність вибору впливає безліч факторів:

• Спосіб кріплення фіранок.

• Розмір виробу.

• Приміщення, для якого купуються рулонні штори.

• Кожен з цих пунктів необхідно враховувати, щоб придбати найбільш підходящу модель фіранок.

Вибираємо приміщення

Рулонні штори Sunny TM можна використовувати для оформлення будь-якого приміщення, адже вони поєднують у собі простоту і вишуканість.

Вітальня

Незважаючи на те, що виріб дуже лаконічно, воно буде доречно в будь-якому дизайні:

• Хай-тек. Рулонні штори є найбільш підходящим варіантом для оформлення вітальні в цьому стилі. Вони повністю відповідають мінімалістичному дизайну приміщення. Найбільш вигідно будуть виглядати вироби сірого, чорного, білого відтінку, кольору яєчної шкаралупи і мокрого асфальту.

• Японський стиль. Цей екзотичний дизайн передбачає лаконічність в оформленні та використання натуральних матеріалів. Для кімнати в японському стилі підійдуть штори з бамбука.

• Модерн. Відмінний варіант — яскраві «рулонки» з оригінальним принтом.

• Класичний. Стануть гарним доповненням до класичних щільним фіранкам.

Для вітальні необхідно купувати рулонні штори зі світлопроникністю «день-ніч».

Спальня

У місці відпочинку варто віддавати перевагу светоблокирующим виробів. Такий варіант здатний повністю затемнити приміщення.

У спальні недоречні яскраві насичені кольори. Для неї потрібно підбирати штори перлинних, зелених, пісочних відтінків.

Дитяча кімната

Мінусом класичного текстилю є його довжина. Непосидючі мешканці дитячої кімнати часто плутаються в фіранках, що може призвести до обриву гардини та інших неприємних наслідків.

Рулонні штори не мають такого недоліку, тому стануть відмінним варіантом для дитячої. Крім того, такі вироби оброблені антибактеріальним і антистатичним складом.

Тут будуть доречні вироби яскравих кольорів: жовтий, зелений, блакитний. Відмінний варіант — принти із зображеннями героїв фільмів і мультиків. Але не варто перевантажувати приміщення — краще, якщо текстиль буде однієї колірної гами з шпалерами.

Кухня

Рулонна система —оптимальний варіант на кухні. Вона не припадає пилом, проста в догляді. При цьому у створенні затишку не поступається класичному текстилю. Крім того, багато моделей просочують вогнетривкими розчинами, а це серйозна перевага таких штор.

Вибираємо основу і колір

• При виборі відтінку необхідно відштовхуватися від загальної колірної гами інтер'єру.

• Щоб зробити рулонні штори акцентом в інтер'єрі, слід вибирати моделі світліше або темніше, ніж колір стін.

• Якщо інтер'єр оформлений в яскравих тонах, то підійдуть моделі контрастних кольорів. Цікавим варіантом буде використання двох кольорів, якщо помістити по краях штори одного відтінку, а в центрі іншого.

• Останнім часом при оформленні інтер'єрів часто використовується білий колір. У такому приміщенні будуть відмінно виглядати моделі яскравих соковитих відтінків. А якщо підібрати в тон до фіранок інші аксесуари, можна принести в кімнату нотку свіжості.

• Для невеликого приміщення слід вибирати моделі з світлих легких тканин. Це візуально розширить кімнату. Також в цьому допоможуть вертикальні або горизонтальні смуги на текстилі.

• Для південних кімнат слід вибирати вироби холодних відтінків: блакитний, сірий, фіолетовий.

• Привнести в інтер'єр нотку тепла здатні пісочний, жовтий, бежевий, персиковий.

• Вибираючи основу і тканина, варто враховувати нюанси приміщення. Так, для виготовлення штор використовують бамбук і тканина. Бамбук відмінний натуральний, гіпоалергенний матеріал. Але на протязі він буде шуміти.

• Тканинні моделі не володіють таким недоліком. Їх виготовляють як з натуральних, так і синтетичних матеріалів. Найбільш міцною вважається натуральна тканина з додаванням полівінілхлориду. Такі вироби не вигоряють на сонці, не бояться вологості і забезпечують максимальну світлонепроникність.

Варіанти кріплень

Систему можна зафіксувати двома способами:

• Без свердління. Відмінний варіант для пластикових вікон, адже в такому випадку не порушується цілісність пластику. Кронштейн фіранок закріплюється за допомогою двостороннього скотча, після чого в нього встановлюється вал і декоративні прикраси.

• Зі свердлінням. Для фіксації застосовуються саморізи, з допомогою яких фіранки кріпляться на стіну, стелю або віконну раму.

Як підібрати розмір рулонних штор?

Перш ніж вибирати дизайн виробу, слід дізнатися його розмір. На габарити системи впливає місце фіксації:

• Вікно розташоване в поглибленні. У такому разі ширина і довжина штор повинні бути більше розмірів віконного отвору на 10 см.

• Вікно на одній площині зі стінами. Штори повинні знаходитись на невеликій відстані від стіни, щоб віконна ручка не проступала. Оптимальне значення ширини — на 20 см ширше вікна.

• При фіксації на вікно. Ширина скла і штор повинна бути однаковою.

Світлопроникність рулонних штор

За світлопроникності вироби діляться на кілька варіантів:

• Напівпрозорі. Виріб пропускає світло, при цьому розсіюють яскраві промені сонця. Такий варіант стане відмінною заміною тюлю.

• Світловідбиваючі. На поверхню текстилю нанесений шар перламутрового покриття, який відображає промені сонця. Така модель - відмінний варіант для кімнат, що виходять на південну сторону.

• BlackOut. Найщільніша модель, яка повністю затемнюють кімнату. Вона не пропускає промені сонця, що не дає приміщенню нагріватися.

Як підібрати товщину полотна?

Рулонні штори служать не тільки декоративним елементом в інтер'єрі. Фіранки також виконують сонце захисну функцію. Залежно від приміщення до цієї характеристики висуваються різні вимоги.

На кухню бажано придбати вироби з легкої напівпрозорої тканини. Такі моделі пропускають світло, але приховують приміщення від стороннього погляду.

Для спальні і вітальні варто віддавати перевагу щільним тканинам, наприклад варіанту BlackOut.

В дитячу кімнату краще придбати штори із середнім показником світлопроникності.

Рулонні штори - відмінний варіант для оформлення приміщення. Завдяки різноманітності текстур і забарвлень вони впишуться в будь-який інтер'єр, зробивши його стильним і сучасним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також