Як вибрати стабілізатор напруги для захисту електроприладів

608 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати стабілізатор напруги для захисту електроприладів

Постійні відключення світла і нестабільна напруга можуть негативно вплинути на електроприлади в будинку кожного. Особливо якщо це аварійні відключення світла, які не можна передбачити.

Вберегти дорогу побутову техніку допоможе встановлення стабілізатора напруги. Не варто покладатися на "може пронесе". Успіх не поведе, якщо плануєте грати онлайн Віп казино. А про збереження холодильника, комп'ютера, прання або посудомийної машини краще подбати заздалегідь.

Навіщо потрібний стабілізатор напруги

Складна техніка чутлива до перепадів напруги. Вона легко може перегоріти, якщо:

- показники напруги в мережі різко змінюються - "скачуть";

- відключення світла відбувається під час роботи, не дозволяючи штатно завершити дію;

- раптово подається струм надто великої сили в момент увімкнення світла.

Найбільш простий вихід - відключати прилади заздалегідь, якщо планується вимкнення світла або проблеми з електромережею. Однак це не завжди можливо. Аварійні відключення, перепади після обстрілу, навіть планове відключення на 10 хвилин раніше за очікуване - здатні принести багато проблем.

Альтернативне рішення - встановлення квартири стабілізатора напруги. Це спеціальний пристрій, який відстежує та регулює силу напруги в електромережі. У разі підвищення напруги - стабілізатор не пропустить надлишок струму до приладів. У разі зниження просигналізує власнику житла або дасть запас часу для вимикання приладів.

Найпростішим прикладом стабілізатора є джерела безперебійного харчування, які у народі називають "УПС-ами" (від англійського "UPS"). Їх підключають до комп'ютера, щоб урятувати від перегорання у разі перепадів струму. І дати користувач хвилину-другу на вимкнення, якщо відключать світло.

Проте захистити стабілізатором можна не один комп'ютер, а всю квартиру. Для цього використовується пристрій іншого типу. Воно встановлюється на вступному електрощиті будинку або квартири, регулюючи таким чином всю електромережу у вашому житлі. Важливо встановити пристрій таким чином, щоб вся електрика в житло подавалася через нього.

Який стабілізатор напруги обрати у квартиру чи будинок

Сьогодні всі ми стали набагато поінформованішими в питаннях роботи електромережі та різних пристроїв. Однак, якщо ви не маєте профільної освіти – краще довірити вибір та встановлення стабілізатора професійному електрику. Консультація зі спеціалістом убереже від багатьох проблем, а можливо, і від пожежі.

Недостатньо потужний стабілізатор не витримає ваших потреб у електроенергії. А неправильне встановлення може стати причиною перегорання приладів або навіть пожежі.

Сьогодні на українському ринку пропонують наступні варіанти стабілізаторів:

1) Найпростіший варіант – релейні однофазні стабілізатори. Підійдуть для будинків із мінімальними потребами в електроенергії. В основному такий варіант використовують для захисту невеликих приладів. Перевага такого пристрою - простота та дешевизна. Недолік – мала потужність, недовга робота.

2) Альтернатива – сервопривідні стабілізатори. Чи здатні витримати навіть великі стрибки електрики. Однак, мають свою межу можливостей та потребують регулярного технічного обслуговування.

3) Найбільш потужні – електронні стабілізатори. Чи здатні витримувати довгі постійні цикли перепадів струму, працюють тихо, не вимагають регулярної перевірки. Недолік очевидний - ціна приладу, яка зараз особливо кусається.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також