Як заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук намагається утриматися при владі?

3516 0

Ми у соцмережах:

Як заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук намагається утриматися при владі?

Нещодавно, у місцевих ЗМІ було оприлюднено інформацію про те, що найближчим часом у відставку із посади заступника голови Рівненської ОДА піде Олександр Корнійчук. Тим часом на рообочому місці Олександра Корнійчука немає вже більше місяця. Спочатку він був у відпустці, і відразу ж з неї пішов на лікарняне. Кажуть, що так чиновник намагається утриматися на своїй посаді.

Розповідають, що це - своєрідна хитра тактика чиновника. Він намагається затягнути процес свого звільнення і розраховує залишитися на посаді, сподіваючись на швидку відставку Віталія Коваля з посади голови ОДА. Принаймні в місцевому політикумі такі чутки вже ходять.

Чи є шанси у Корнійчука з ліканяного все ж повернутись на посаду заступника голови? Вочевидь, шансів дуже мало. Кажуть, що особисто Віталій Коваль, новий голова, попросив п.Корнійчука звільнити кабінет в облдержадміністрації. Очільник області незадоволений не тільки причетністю п.Корнійчука до команди минулої влади, а й його «скандальним» іміджем та кумівськими» зв’язками із екс-нардепом від «Народного фронту» Юрієм Вознюком.

Нагадаємо, що Олександр Корнійчук, будучи депутатом облради неодноразово фігурував у скандалах, що спричинила боротьба за посаду голови обласної ради. Дійшло навіть до бійки у залі обласної ради, під час якої в Корнійчука поцілили пляшкою води і він цілий тиждень ходив з підбитим оком. Головою облради Корнійчук щоправда трохи побув. Але не більше півроку. І в результаті чергового скандалу в обласній раді йому довелося написати заяву на звільнення.

А останнім часом, уже на посаді заступника голови ОДА, в його сторону все частіше лунають звинувачення у відстоюванні інтересів свого кума, екс-нардепа Юрія Вознюка, дружина якого займається будівництвом дитячих та спортивних майданчиків. Сам Олександр Корнійчук, як заступник голови ОДА, є головою обласної комісії, яка якраз і вирішує питання пов’язані із будівництвом таких майданчиків. Мова йде про мільйони гривень.

Існують також сумніви у ефективності використання коштів, що виділяються на обласну програму енергоефективності. Мова також йде про мільйони гривень. Зокрема, кажуть, що використовуючи свою посаду п.Корнійчук неодноразово залучав до реалізації цієї програми острозьку фірму «Ледос», директором якої він був у 2014 році, і засновником якої була його дружина Олена. Свого часу громадськість постійно критикувала програму за неефективне витрачання коштів на неї. Наразі фірму «Ледос» ліквідовано.

Закидають п.Корнійчуку, поки ще заступнику голови обласної державної адміністрації, й непостійність у політичних поглядах. Раніше він довгий час був членом партії «Батьківщина» - коли та була при владі, потім вчасно перейшов до БПП, коли ті прийшли до влади, а зараз, кажуть, активно веде переговори про входження до нинішньої провладної партії «Слуга народу».

Олександр Корнійчук до останнього намагався зберегти себе у нинішній владній команді. Але рішення по його звільненню вже прийнято, й вочевидь незабаром молодий і колись перспективний чиновник знову залишиться без роботи. На його посаду уже є кандидат - нинішній начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради Сергій Гемберг, який активно знайомиться зі станом справ і готується зайняти кабінет Корнійчука.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також