Якби не свекруха!

4626 0

Ми у соцмережах:

Якби не свекруха!

Життя рівнянки Тетяни Літвінової схоже на гостросюжетний детектив. Причому дія цього детективу відбувається у нас на очах, а героїню за бажання можна вільно побачити на судових засіданнях, де Літвінова проходить як підозрювана у вбивстві.

Коротко нагадаємо: чоловіка Тетяни, відомого перукаря Сергія Літвінова, знайшли мертвим у той час, як сама Тетяна летіла до Африки, звідки поліція Єгипту невдовзі повернула мандрівницю назад на вимогу українських правоохоронців. У період між вбивством і заморськими мандрівками Літвінова встигла завагітніти. Її міцний організм добре переніс вагітність, і вже за гратами народився хлопчик, який теж опинився в ув’язненні.

І все було б добре, якби не свекруха, яка впевнена, що невістка вбила її сина, і робить все від неї залежне, аби Тетяна Літвінова понесла заслужене, на її думку, покарання. Заради цього невблаганна свекруха не пошкодувала грошей на Володимира Цуняка — адвоката, який має у Рівному репутацію найкращого «рєшали» і за останні роки «відмазав» від покарання не одного підсудного.

Навряд чи підозри матері Сергія Літівнова є безпідставними — Рівненський міський суд вже вкотре відклав розгляд справи про вбивство її сина, яку розглянуть по суті вже у 2019-му. Останнє цьогорічне засідання відбулося 29 листопада. Точніше, не відбулося — Тетяну Літвінову вчергове не змогли доправити до судової зали. Цього разу вона відмовилася їхати через високу температуру в дитини, яку не хотіла залишати.

Суддя Віктор Кухарець попередив її адвоката Тетяну Барашивець, що більше засідання через хворобу підозрюваної або дитини переносити не будуть. Якщо буде потрібно, то її присутність забезпечать завдяки відеозв’язку.

Відтак перерву взяли до 20 грудня. О 15-й годині розглянуть продовження запобіжного заходу Літвіновій, а саму справу по суті розглядатимуть 23 січня об 11.30.

Володимир Цуняк, адвокат мами убитого Софії Літвінової:

— Суд має прийняти відповідну міру, щоб вилучити дитину із СІЗО. У Конституції України чітко зазначено, що підставою до застосування арешту може бути вмотивоване рішення суду. Немає жодної підстави для того, щоб дитина була ув’язненою. Це нонсенс. У підозрюваної є двоє дітей, які знаходяться на свободі. Усі розуміють, що дитина маленька, проте для таких речей в нас є державні органи. Там дитина буде і рости, і лікуватися. Не можна ув’язнювати будь-кого без відповідного на те рішення суду. Можна припустити, що відбувається навмисне затягування цієї справи. Нас шокує те, що суд розглядає не поведінку підозрюваної, а поведінку її дитини, яка не має жодного відношення до вбивства її чоловіка.

Тетяна Барашивець, захисниця обвинуваченої:

— Тетяна знаходиться у камері разом із дитиною. Адміністрація пішла їй назустріч, а сама камера добре облаштована для того, щоб виховувати дитину. Зробили це волонтери, які допомогли з ліжечком. Зараз вони допомагають із харчуванням та одягом для хлопчика. Адже рідних та близьких, окрім матері, у нього немає.

Мати до трьох років має повне право самостійно виховувати свою дитину. Це передбачає інструкція про порядок ув’язнення осіб в умовах слідчого ізолятора. У цей період дитина не вважається ув’язненою чи арештованою. Після трьох років дитину вилучають і передають родичам або в будинок дитини.

Наразі дитина хворіє. Її стан — незадовільний. У медичній частині слідчого ізолятора спочатку поставили діагноз трахеїт і говорили про зуби. Потім, як дитині погіршало, то хлопчика возили у міську лікарню №2 (колишня залізнична. — Прим. ред.). Там уже був поставлений більш точний діагноз — бронхіт. Однак дитині не стає краще, кашель став спазматичним. Через це однозначно клопотатимемо перед керівництвом ізолятора, щоб дитину разом із матір’ю поклали на лікування до обласної лікарні. Це виглядатиме схоже до того, як Тетяна народжувала у перинатальному центрі. Їм виділять окрему палату та конвой.

Нагадаємо, що труп власника перукарні «Серж» Сергія Літвінова знайшли торік у лютому. Його тіло завбачливо запхали у великий сміттєвий пакет, який заховали у комірчині квартири, котру він орендував для своєї дружини Тетяна. Після того як вона сховала тіло, то втекла в Єгипет, де завела роман. У березні 2017 року Тетяну затримали єгипетські правоохоронці. Два місяці тривала процедура екстрадиції. За скоєне обвинувачуваній загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. Із Єгипту Тетяна повернулась вагітною. На перших судових засіданнях вона говорила, що її дитя — від Сергія. Хоча його рідні у цьому не впевнені.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також