Які овочі та чому здорожчали на Рівненщині (ВІДЕО)

298 0

Ми у соцмережах:

Які овочі та чому здорожчали на Рівненщині (ВІДЕО)

Зростання цін на овочі на Рівненщині, зокрема на картоплю, ще не дійшло до межі.

Про це Суспільному розповів голова Асоціації фермерів області Андрій Кузьмич. За його словами, на підвищення вартості вплинуло декілька факторів, серед яких — засуха.

Які ціни на сезонні овочі на одному з ринків Рівного, дізнавалось Суспільне.

Пані Марина торгує на рівненському ринку понад 20 років. Жінка розповіла, що у 2024 році ціни на овочі зросли, а саме — на капусту, моркву та картоплю:

- Морква домашня — 30 гривень. Також цього року неврожай в селі. Подорожчало трішки, особливо картопля. Цього року мало хто з фермерів посадив. Торік картоплю ми продавали за 12-15 гривень, цьогоріч вона коштує 20 гривень. Беруть так само, не скажу, що менше. Мені здається, що людина не дивиться на ціну. Якщо їй треба картопля — вона її купить, якщо треба перець — вона купить перець.

Пані Руслана на ринку працює вісім років. За словами продавчині, овочі здорожчали, але продажі не впали:

- Огірочки в нас коштують 80 гривень — домашні, тепличні. Помідорка жовта — 85 гривень. Рожева, "чорний принц" і червона — 75 гривень за кілограм. Все домашнє, тепличне.

На запитання чи помітили ріст цін на овочі на ринку, рівнянка Валентина відповіла:

- Минулого року у жовтні помідори досить довго були доступні в ціні. Я пам'ятаю, ми ще їх квасили. А зараз помідори коштують по 80 гривень — це дорого. Купуємо, але трохи менше.

Рівнянин Юрій розповів, що ціни кожного разу підвищують:

- Я розумію, що все потрібно виростити і доглядати за всім. Мені пенсії за 43 роки стажу додали 11 гривень 67 копійок до 3500 гривень, і такі ціни — я не знаю. Економлю, щоб за квартиру боргів не було, щоб міг оплатити комунальні послуги.

Рівнянка Катерина зазначила, що не зовсім відчула зросту цін на овочі:

- Минулого року було навіть дорожче, коли огірки були 100 гривень. Якщо порівнювати ринок та супермаркет, то різниця є. Дешевше на ринку і якість краще.

Зі слів голови Асоціації фермерів Рівненщини Андрія Кузьмича, на підвищення цін на овочі вплинуло декілька факторів:

- Складні погодні умови. Ми очікували більший врожай у розрізі країни — його такого немає. Дійсно неврожай капусти, було складне літо. Сформований великий попит в населення саме перед зимою. Ніхто не знає, яка буде зима. Не дуже багато продукції і це формує високий попит, через що зростає ціна. Невідомо, що буде на наступний рік, бо мало людей професійно садять овочі. Немає людей: хто воює, хто виїхав.

Зі слів Андрія Кузьмича, зростання цін на овочі, зокрема на картоплю, ще не дійшло до межі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також