Яким був 2015-й: що минуло, але не забулось

1412 0

Ми у соцмережах:

Яким був 2015-й: що минуло, але не забулось

Як і передбачалося, міським головою рівняни утретє поспіль обрали Володимира Хомка... Кілька десятків молодиків, які назвалися представниками УНСО та громадської організації "Полісся", 8 грудня зажадали невідкладного звільнення з посади начальника облуправління лісового та мисливського господарства Володимира Грицайчука... Понад 2 640 кілограмів бурштину в 104 мішках виявили правоохоронці в "Мерседесі" на вулиці Студентській у Рівному вночі 3 серпня...

Хомко_Володимир

Залишився головувати

Як і передбачалося, міським головою рівняни утретє поспіль обрали Володимира Хомка. У другому турі виборів за нього проголосували 36 852 рівнянина. Ці вибори показали, що за п'ять останніх років Хомко втратив майже половину свого електорату — у 2010 році за нього проголосувало 60 700 рівнян.

Звільняли Грицайчука — побили Шершуна

Шершун-люстрация Кілька десятків молодиків, які назвалися представниками УНСО та громадської організації "Полісся", 8 грудня зажадали невідкладного звільнення з посади начальника облуправління лісового та мисливського господарства Володимира Грицайчука. Коли ж виявилось, що він у відрядженні, пікетувальники пішли до Рівненської ОДА. І там, зустрівши Миколу Шершуна, який нині є головою Федерації профспілок області, заявили, що він разом зі своїм родичем Грицайчуком ще з часів Януковича керують лісовою галуззю області винятково у своїх інтересах. "Спілкування" закінчилося тим, що цього уже немолодого чоловіка виволокли на вулицю, побили та, матюкаючись, вкинули у сміттєвий контейнер. Поки до РОДА їхали "швидка" та поліція, "громадські активісти" спокійно пішли до управління лісового господарства. А Миколу Шершуна госпіталізували з переломом лівої ноги, травмою плеча та численними забоями. Не минуло й години, як до управління лісового господарства, після приходу "люстраторів", приїхав голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук. Він пообіцяв, що до кінця тижня Володимира Грицайчука буде звільнено. Втім, Володимир Грицайчук і досі на посаді. Тим часом, поліція Рівного встановила особи вісьмох молодиків, причетних до "сміттєвої люстрації" Шершуна, й трьом з них вже інкримінувала скоєння хуліганства.

Міліцейський рекорд з бурштину

бурштин-рекорд-1 Понад 2 640 кілограмів бурштину в 104 мішках виявили правоохоронці в "Мерседесі" на вулиці Студентській у Рівному вночі 3 серпня. Бурштин відправили під посиленою озброєною охороною у Київ. А двоповерхове приміщення на вул. Студентській з офісами фірм опечатали. Наступного дня податківці відрапортували про те, що в цьому ж приміщенні виявлено 100 кілограмів обробленого бурштину та обладнання для його обробки. Суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк задовольнив клопотання міліції й арештував 104 мішки бурштину, вилучені з авто, право власності на які заявило рівненське ДП "Укрбурштин". Ця компанія намагається таки довести в судах, що бурштин належить саме їй та що він був видобутий законно. Правоохоронці продовжують розслідувати кримінальне провадження, відкрите ще в серпні. А рекордна партія вилученого бурштину, як речовий доказ, й досі зберігається в сховищі МВС.

Отримай, "регіонал", гранату!

граната-прокуратура Як і попередній рік, 2015-й також був щедрим на вибухові "привіти", які лунали в Рівному. Нагадаємо про найгучніші з них. У травні хтось закинув коктейлі Молотова на подвір'я будинку на вулиці Баженова, де мешкає бізнесмен Валерій Коротков. Вночі 1 серпня невідомі в балаклавах закинули каністри з пальним, запалені смолоскипи та бойову гранату в двір будинку на вулиці Волинській, в якому проживає Олег Назарук, колишній заступник начальника УСБУ в Рівненській області та зять Анатолія Юхименка. Вночі 4 вересня протипіхотна граната РГД-5 вибухнула перед входом у приміщення прокуратури області на вулиці 16 Липня. На відміну від інших аналогічних випадків, які були трактовані як хуліганство, цього разу правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом теракту. Вночі 3 листопада вибухнула протипіхотна осколочна граната у дворі будинку Василя Берташа на вулиці Дачній, 38. Через півгодини така ж граната вибухнула й на подвір'ї будинку Анатолія Юхименка на вулиці Приходька, 13. Вночі 1 грудня в Рівному хтось кинув гранату в двері будинку на вулиці Баженова, де мешкає Василь Карпенчук, екс-голова РДА, бізнесмен та соратник керівника "Опозиційного блоку" у Рівненській області Василя Берташа. Жоден із цих злочинів, як і подібні вибухи, які лунали на Рівненщині в 2014-му, правоохоронці так і не розкрили.

"Верес" повернувся

Верес Найбільш знаковою подією у спортивному житті Рівного стало повернення до міста великого футболу — відродження, а насправді створення футбольної команди "Верес". 18 червня виконком ФФУ допустив "Верес" до участі у другій лізі, а восени 2016-го команда має доволі непогані шанси змагатися у першій лізі за вихід до вищої ліги. Цей проект ініційований президентом Рівненської обласної федерації футболу Олексієм Хахльовим і створювався за західноєвропейськими зразками — тобто з клубним членством і спільним фінансуванням клубу його членами. На сьогодні цей клуб, окрім спонсорів-бізнесменів, налічує вже близько 3 200 "вересівців", які заплатили за клубну картку по 100 грн.

Найбільше загиблих — на дорогах

ДТП-РАДИВИЛІВ Упродовж 2015 року на Рівненщині від нещасних випадків загинуло понад 330 осіб. Найбільше, 132 людини, загинуло під час дорожньо-транспортних пригод на дорогах області. 50 життів забрали пожежі, 72 дорослих і один неповнолітній покінчили з життям самогубством, 37 дорослих та 7 дітей втопилися, троє рівнян замерзли, двох вбило електрострумом, двоє отруїлися на смерть спиртним та 5 загинули на виробництві.

"Головна" інтрига обласної ради

Ковальчук Ляшко Дві партії, які отримали найбільшу підтримку виборців в області — БПП "Солідарність" та "Батьківщина", почали доводити, чий представник має головувати в обласній раді. Претендували на голову Юрій Благодир — від БПП та Микола Кучерук — від "Батьківщини". Однак на сесії, що відбулася 18 листопада, у результаті столичних міжпартійних домовленостей та при "гарячій" підтримці нардепів головою став третій — Володимир Ковальчук від Радикальної партії.

Декомунізація по-рівненськи

Залізничний вокзал демонтаж герої сталінграда
У Рівному, виконуючи закони про декомунізацію, вже позбулися кількох об'єктів так званого радянського монументального мистецтва. На вулиці Соборній зі стіни будівлі поштового відділення комунальники збили зображення серпа і молота з мозаїчного панно. На братській могилі воїнів Першої кінної армії громадянської війни 1918-1920 рр. на кладовищі "Дубенське" демонтували напис "Гражданской войны боевые походы мы в наших сердцах сбережем навсегда". На Привокзальній площі зняли скульптури радянських солдатів зі стели "Героям Сталінграду". А на фасаді корпусу №4 НУВГП біля пам'ятника Гулі Корольовій не стало мозаїчного панно із зображенням ордена Дружби народів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також