Якщо Білорусь нападе на Рівненщину, то перші колони ворога будуть знищені – Коваль

4991 0

Ми у соцмережах:

Якщо Білорусь нападе на Рівненщину, то перші колони ворога будуть знищені – Коваль

Рівненщина готується до можливого наступу білоруської армії. Адже про це постійно попереджає українська розвідка.

 Очільник обласної військової адміністрації Віталій Коваль сказав для «BBC», що при такому нападі армія Білорусі зазнає невідворотних втрат на Поліссі:

- У них це бажання зникне ще до кордону, а коли перейдуть, то бажання йти далі відбиватиметься їхніми втратами. Наш сценарій дуже простий  - агресивна і боєздатна відсіч. Коли перші колони отримають, скажу цензурно, відсіч, знищать, то вони розвернуться і будуть тікати.

Ми ж розуміємо, що їм не хочеться мати ще одне джерело неспокою в Білорусі у вигляді загиблих і поранених, скалічених. Країна Білорусь цього не хоче.

Рельєф і рідна земля настільки пропрацьована військовими та теробороною, що є чітке розуміння місць, де ворога можна зупинити за допомогою і природних фортифікаційних споруд, і наших підготовчих заходів.

Ми знаємо кожен квадратний метр нашої території і зробимо так, щоб ворог не просунувся далі.

Обороняти свій край набагато легше, ніж наступати без ідей. Мотивація наших воїнів висока, тут рідні ліси і болота допомагають.


Вести тут їм наступальну операцію без знання місцевості важко. По інших регіонах маса бойових з'єднань загубились, а на Рівненщині це зробити дуже легко. Якщо білоруси підуть, в багатьох місцях застрягнуть в болоті.

А річки, навіть якщо і не вийшли ще з берегів, то це все одно будуть перепони, які важко здолати. Тут багато річок, озер і водойм, які треба обминати, а це втрата часу і ефекту раптовості, наступальної швидкості.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також