Якщо постійно хочеться їсти

2831 0

Ми у соцмережах:

Якщо постійно хочеться їсти

Основні причини сильного голоду: Якщо харчування для основного обміну речовин недостатньо, рівень цукру в крові падає. Це провокує сильне відчуття голоду, яке складно контролювати. Що робити? Порахуйте норму калорій для своїх параметрів і відніміть 15-20%. Так ви будете худнути і голод відчуватися не буде.

Зловживання простими вуглеводами. Вони швидко віддають енергію, організм не встигає її витратити і надлишки йдуть у запаси. Цукор різко падає — живлення знову немає, тому практично відразу хочеться їсти.

Що робити? Скоротити прості вуглеводи до 10% від добової калорійності.

Нечасті прийоми їжі. Якщо ви допускаєте великі перерви між їдою, то організму не вистачає енергії до чергової дозаправки. Цукор падає і настає сильний голод.

Що робити? Розподіліть свою калорійність протягом дня на зручну для вас кількість прийомів їжі. Не обов'язково їсти п’ять разів на день. Можна і три рази. Головне — з'їсти свою норму калорій протягом дня.

Нестача сну. Якщо організм не зміг відновитися під час нічного сну, то він включає режим порятунку. Гормон стресу рятує вас — дає вам енергію з м'язів і провокує накопичення запасів, на випадок чергового стресу. Саме тому тим, хто мало спить, частіше хочеться їсти.

Що робити? Намагайтеся лягати спати до 23.00 і спати не менше 7 годин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також