Ями на рівненській трасі «латають», а ремонт розпочнеться навесні

1612 0

Ми у соцмережах:

Ями на рівненській трасі «латають», а ремонт розпочнеться навесні

Траса Київ-Чоп, що проходить Рівненщиною, досі вважалася найкращою в області. Однак приємна їзда по цій трасі для рівненських водіїв завершилася цієї зими. Глибоким ямам на дорозі дивуються не тільки водії, а й шляховики, які уже почали латати вибоїни.

Дмитро Леонтіюк, речник Служби автомобільних доріг у Рівненській області:

— За 13 років я вперше бачу таку кількість ям на трасі. Пов’язую в цьому збіг кількох обставин. По-перше, в грудні було чимало температурних коливань. Спочатку було холодно, потім усе розтало й утворилося багато вологи, а згодом знову були заморозки. За такої ситуації за одну ніч утворювалося 30-40 метрів квадратних ямковості. Цей рік аномальний по ямах на дорогах в Україні. Це відзначають як поліція, так і самі водії. По-друге, по трасі довгий час курсували перенавантажені вантажівки. Тому верхній шар асфальту вже зношений. Суб’єктивно можна оцінити, що найгірша ситуація з вибоїнами поблизу Радивилова. Однак «ям» багато по всій трасі в області.

Наразі на трасі працюють сім ремонтних бригад. Працівники заробляють вибоїни холодним асфальтом. Ця суміш призначена для аварійних ремонтів у зимовий період. Нею можна латати вибоїни, коли температура знижується до –5 градусів. Навесні розпочнеться середній поточний ремонт траси. На усіх місцях, де багато «ям», верхній шар асфальту буде знято та замінено.

Додамо, що шляховики уже розіграли тендер на ремонт траси Київ-Чоп. На це планують витратити 244 мільйони 500 тисяч гривень. Тендер виграла рівненська компанія «Рівнешляхбуд».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також