Ярмарок на Шевченка — до осені

2340 0

Ми у соцмережах:

Ярмарок на Шевченка — до осені

Наприкінці листопада цього року вулицю Шевченка у Рівному збираються відкривати для проїзду транспорту. Бо, кажуть чиновники, — «це все одно що на Соборній торгувати». А для підприємців, які під виглядом «ярмарку» торгують на цій вулиці вже багато років, обіцяють облаштувати окремий торговий ряд. Попри те, що більшість із сотні «ярмаркувальників» проти таких змін. 25 травня Рівненський міськвиконком продовжив дію «ярмарку» на Шевченка. Щоправда, заявляють — це востаннє. А тим часом архітектор Дмитро Котляров вже розробляє концепцію нового «урізаного» ринку, який посунуть, і діятиме він поряд з проїжджою частиною вулиці Шевченка.

Анатолій Маєвський, заступник директора ТзОВ «Ринок»:

— Зараз працює робоча група, яку очолює заступник міського голови з економічних питань, до якої також входять начальник управління торгівлі та директор ринку. Депутат міської ради Котляров розробляє концепцію ринку. Зараз розглядається питання часткового відкриття вулиці Шевченка для транспорту. Ми плануємо встановити сучасний центральний ряд, щоб досягти компромісного рішення з підприємцями, які займаються торгівлею. Щоб і люди залишились з торговими місцями, і в той же час, щоб був нормальний рух по вулиці Шевченка односторонній. Тобто впорядкувати цю вулицю на достойному рівні.

Дмитро Котляров, архітектор, депутат Рівненської міської ради:

— Вулиця Шевченка — перша, яку відкриють. На черзі — Сагайдачного і Полуботка. Передбачено, що тут буде реверсний проїзд по вулиці Шевченка з виїздом на вулицю Пересопницьку і назад на Набережну. Тобто поділена на такі невеличкі квартали.

Ігор Кречкевич, заступник міського голови з економічних питань Рівного:

— Офіційної робочої групи не створювалось, йде діалог і комунікація між сторонами, які беруть участь у процесі. Що з цього приводу думають торговці? Частина з них, звісно, невдоволена змінами, бо не хоче переходити на інше місце. Інші ж, навпаки, прагнуть цього. Є низка звернень стосовно скарг на закриту вулицю, тому питання дискусійне. Однак це вулиця, яка в своїй основі передбачає проїзд. Я постійно наголошую, що торгувати на проїжджій частині — це нехороша практика, від якої треба відходити. Це все одно що стати і торгувати на вулиці Соборній.

Ігор Остапенко, начальник управління торгівлі:

— Ми говоримо зараз про діяльність не ринку, а ярмарку, якому щопівроку продовжували роботу. Останній раз відповідне рішення прийняли 25 травня на засіданні виконкому — востаннє. У розпорядника ярмарку — ТзОВ «Ринок» — є три місяці, щоб представити концепцію, куди перенесуть торгові ряди і як має бути організовано дорожній рух по вулиці Шевченка. Ще три місяці — щоб підготувати вулицю до відкриття. Попередньо йшлося, що буде забрано торгові ряди з боку «Моріону» та Будинку побуту. Ширини вулиці має вистачити і для одностороннього руху транспорту, і для парковки. Торгові ряди зі сторони власне самого ринку залишаться.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також