З понеділка розвалять аварійне перехрестя, щоб пришвидшити рух у Рівному (ФОТО)

6126 0

Ми у соцмережах:

З понеділка розвалять аварійне перехрестя, щоб пришвидшити рух у Рівному (ФОТО)

У Рівному підрядник разом із комунальниками почали підготовчі роботи на перехресті вулиць Макарова - Дубенська.

 Проблемне перехрестя, де трапилося чимало смертельних ДТП, повністю перебудують. На місці перехрестя з’явиться кільце.

- На цьому перехресті завжди велика кількість ДТП. Виправити це та зменшити кількість жертв зможе облаштування кільця. Раніше говорилося, що тут можна встановити світлофор. Однак основна ідея облаштування кільця полягає в тому, щоб значно пришвидшити тут трафік руху. Світлофор би навпаки гальмував цей процес. У нас взагалі є бачення пришвидшити рух автомобілів по всьому Рівному, а це кільце є лише першим етапом задуманого, - розповідає міський голова Рівного Олександр Третяк.

Вартість будівництва кільця становить 29 мільйонів 111 тисяч гривень. Виконуватиме роботи фірма «Будальянс Груп», яку оголосили переможцем на тендері.

Директор з будівництва цієї компанії Микола Яворський пообіцяв, що кільце буде побудоване за три місяці. Тобто до початку холодів:

 

- Відповідно до договору, термін виконання робіт – три місці. Хоч ми налаштовані виконати цю роботу за два. По факту завадити нам може лише погода. Окрім нас, багато робіт на перехресті ще виконуватимуть підрядники. Адже потрібно перенести багато комунікацій: під землею є електролінії, водяна, газова труба та каналізація. Якщо підрядники не підведуть, то все буде добре. Нас абсолютно влаштовує сума, яку нам заплатить місто. Думаю, що ніяких додаткових коштів ми не проситимемо.

Основні будівельні роботи розпочнуться з понеділка, 9 серпня. Тоді на перехресті буде повністю перекритий рух автомобільного транспорту. Адже будівельники почнуть демонтовувати старе дорожнє полотно. Коли це станеться, то проїхати перехрестям уже буде неможливо.

 

Міське управління транспорту уже подбало про об’їзді шляхи. Про них можна почитати тут.

Читайте також по темі: Чи надовго перекриють Дубенську?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також