З російського полону сьогодні звільнили лейтенантку з Рівненщини

5058 0

Ми у соцмережах:

З російського полону сьогодні звільнили лейтенантку з Рівненщини

Чудова, надзвичайно приємна новина наприкінці дня – наша землячка з Жаврова Олена Кривцова, яка перебувала в російському полоні з квітня цього року, вже в Україні, на рідній землі. Про це повідомив у Фейсбуці селищний голова Гощі Микола Панчук.

- Лейтенант медичної служби Олена Кривцова працювала ординаторкою госпітального відділення військового госпіталю №555 у Маріуполі. Коли госпіталь розбомбили, Олена з іншими медиками допомагали пораненим на території металургійного комбінату імені Ілліча. Згодом її рідні дізнались, що вона в полоні.

За цей час мама Олени Тетяна Токарець єдиний раз отримала звістку від своєї доньки. Це був лист, в якому вона лише повідомила, що жива. Його передали представники Червоного Хреста із затримкою в два місяці.

На цьому все. Зустрічі з відповідальними за обмін наших полонених, які відбувались у Рівному, Києві не одразу дали результат. Особливу увагу до долі Олени, а також інших полонених медиків, привернув брат чоловіка Олени Андрій Кривцов. Він став одним із координаторів групи родин полонених військових медиків. Чоловік Олени Юрій Кривцов на той час перебував у зоні активних бойових дій.

І ось після шести місяців невідомості дзвінок із невідомого номера. Донька зателефонувала матері й повідомила, що вільна і вже в Україні. Це радісна звістка не лише для мами Тетяни Токарець, а й для всіх, хто вболівав за її долю, для всієї громади. Олена жива і невдовзі буде вдома.

Сьогодні, 17 жовтня, в Україну повернулись 108 полонених українських жінок. Це перший масштабний суто жіночий обмін. Віримо в те, що скоро всі родичі наших полоненні відчують радість зустрічі зі своїми рідними.

Віримо в ЗСУ, віримо в нашу перемогу! - каже Микола Панчук.

Читайте також: Україна звільнила з полону понад сотню жінок


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також