З власних коштів «Рівнеазот» платити бійцям не хоче

1026 0

Ми у соцмережах:

З власних коштів «Рівнеазот» платити бійцям не хоче

Дружина рівнянина Віктора Коткудака, якого мобілізували до армії з «Рівнеазоту», поскаржилася на «гарячу» урядову лінію, що бійцю затримують на півтора місяця виплату компенсації зарплати. Йдеться про понад 2,5 тисячі гривень. За скаргою на підприємстві Фірташа провели перевірку і зобов'язали вчасно платити гроші п.Коткудаку. «Рівнеазот» оскаржував припис у Рівненському окружному адміністративному суді, однак програв.

АТО Дружина рівнянина Віктора Коткудака, якого мобілізували до армії з «Рівнеазоту», поскаржилася на «гарячу» урядову лінію, що бійцю затримують на півтора місяця виплату компенсації зарплати. Йдеться про понад 2,5 тисячі гривень. За скаргою на підприємстві Фірташа провели перевірку і зобов'язали вчасно платити гроші п.Коткудаку. «Рівнеазот» оскаржував припис у Рівненському окружному адміністративному суді, однак програв. Алла Аврамчук, начальник аналітичного відділу територіальної Держінспекції з питань праці у Рівненській області:

— Ми встановили, що виплата компенсації середньої заробітної плати мобілізованим працівникам здійснювалася рідше двох разів на місяць та через період, що перевищує 16 днів — це вже є порушенням їхніх прав. Зокрема, призваному на військову службу Віктору Коткудаку компенсацію за травень виплатили тільки 10 липня. «Рівнеазот» звернувся до суду, щоб скасувати припис. І хоча нині розглядається справа щодо компенсації одному працівнику, загалом на підприємстві є 40 мобілізованих осіб.
Дмитро Никонець, представник ПАТ «Рівнеазот» у суді:
— Перевірка проводилась без належних підстав і повноважень, тому даний припис є протиправним. Компенсацію мобілізованим переказують з держбюджету, а підприємство видає її наступного ж дня, як тільки отримує ці гроші.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також