За дві смерті валютник сидітиме вісім років

1456 0

Ми у соцмережах:

За дві смерті валютник сидітиме вісім років

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок райсуду валютнику Володимиру Мартинову, яким його було засуджено до 8 років позбавлення волі за вчинення ДТП, під час якої загинули дві жінки.

Прокурором-обвинувачем повністю доведено вину чоловіка у тому, що у листопаді 2017 року він, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем «БМВ X5», проігнорував у с. Біла Криниця заборонений сигнал світлофора та здійснив наїзд на двох жінок, які перетинали проїзну частину дороги по регульованому пішохідному переході. Водій з місця пригоди зник, залишивши потерпілих у небезпеці, однак був затриманий правоохоронцями поблизу м.Рівне, де зупинив транспортний засіб через його несправність. Від отриманих травм внаслідок цієї ДТП дві жінки загинули на місці події.

у листопаді 2018 року 53-річного Володимира Мартинова було засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки за вчинення злочинів, що передбачені ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та ч. 1 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані).
 
Обвинувачений розкаявся у вчинених кримінальних правопорушеннях, однак подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції в частині призначеного покарання, вважаючи його надто суворим.

Суд апеляційної інстанції, дослідивши усі обставини вчиненого кримінального правопорушення, врахувавши ступінь його тяжкості, а також позицію прокурора, який наполягав на призначенні підсудному справедливого покарання, у задоволенні апеляційної скарги останнього відмовив, а рішення суду першої інстанції залишив без змін. Відтак, відповідно до вироку суду, який набрав законної сили, найближчі 8 років чоловік проведе в ізоляції від суспільства. Також згідно із рішенням суду засуджений має відшкодувати родичам загиблих майнову та моральну шкоду.

 Читайте також За смерть двох жінок валютник сидітиме у колонії 8 років та  Трасу біля Рівного, де за тиждень загинули три людини, освятять

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також