За фактом забруднення повітря у селі Нова Любомирка відкрили кримінальне провадження

1953 0

Ми у соцмережах:

За фактом забруднення повітря у селі Нова Любомирка відкрили кримінальне провадження

Жителі села Нова Любомирка ще 24 квітня звернулися з відкритим листом до голови ОДА Рівненщини, контролюючих та правоохоронних органів з приводу порушення їхніх прав на безпечне довкілля внаслідок забруднення атмосферного повітря філією «Любомирський асфальтобетонний завод» ДП «Рівненський облавтодор».

Громадська організація «Нова Любомирка» повідомляє, що попри те, що у підприємства відсутні дозволи на викиди забруднюючих речовин, останнє здійснює свою господарську діяльність з виготовлення асфальту, який у подальшому реалізує. Місцеві мешканці не раз фільмували, як із труб заводу виходили хмари диму і пилу, а з території підприємства виїжджала техніка. Можна і сьогодні спостерігати як працює підприємство.

Також громада написала до поліції заяву про вчинення кримінального правопорушення проти людей і довкілля.

Поліція листом від 12 травня повідомила, що за колективним зверненням жителів с.Нова Любомирка розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, що передбачений ч.1 ст. 241 Кримінального Кодексу України (забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва). У кримінальному провадженні проводяться слідчі для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення та винних осіб.

Нагадаємо, відкрите звернення жителі села Нова Любомирка підготували і скерували до Міністра енергетики та захисту довкілля, начальнику Державної екологічної інспекції Поліського округу, голові Рівненської обласної державної адміністрації та начальнику Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також