За крок до «помаранчевої» зони: «ковідними» хочуть зробити лікарні у Гощі та Рокитному

1338 0

Ми у соцмережах:

За крок до «помаранчевої» зони: «ковідними» хочуть зробити лікарні у Гощі та Рокитному

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов констатував, що нині кількість хворих на Covid-19 зростає. Останні два дні фіксують по більш ніж 500 нових випадків.

- Рівненська область перебуває за крок до «помаранчевої» зони. Загалом очікуємо ситуацію, складнішу за весняний максимум. За останній тиждень простежується значне зростання кількості летальних випадків. При цьому, відсутні смерті серед вакцинованих осіб, – розповів Роман Сафонов на нараді в ОДА , де обговорювали ситуацію з поширенням коронавірусу на Рівненщині, готовність медичних закладів до роботи в умовах зростання кількості хворих та темпи вакцинації. .

За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я Олени Гандзюк, нині зайнято вже 52,9% ліжок хворими на коронавірус, тому область звернулася до МОЗ щодо включення до переліку «ковідних» лікарень у Гощі та Рокитному.

Збільшення нових випадків спостерігається у більшості громад. Проте значне перевищення нових хворих фіксується у Березнівській, Сарненській та Рокитнівській громадах, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА. 

Тиждень тому середній показник вакцинованих в органах держслужби Рівненщини становив 64%. Активно відбувається вакцинація серед педагогів – 74%. Загалом на сьогодні зроблено 285 тисяч щеплень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також