За розбій дали три роки в’язниці

1524 0

Ми у соцмережах:

За розбій дали три роки в’язниці

Хоча прокурор просив 29-річному рівнянину на рік більше — 4 роки позбавлення волі. Рівненський апеляційний суд лиш частково задовольнив апеляційну скаргу державного обвинувача та ухвалив взяти обвинуваченого під варту в залі суду.

Юрій Ч., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, неподалік автозаправної станції, що на вулиці Дубенській у Рівному,  вчинив розбійний напад на Вікторію П.. Нанісши удар та стиснувши пальці її лівої руки, що спричинило перелом одного з пальців кисті, відібрав сумочку, в якій було 800 гривень. Загальна сума збитків складає 1 262 гривні.

Рівненський міський суд визнав рівнянина Юрія Ч. винним у розбійному нападі та призначив  5 років позбавлення волі. Щоправда, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Не погодившись із вироком місцевого суду, прокуратура звернулась з апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного суду. В ній прокурор просив вирок скасувати та ухвалити новий, яким призначити Юрію Ч. покарання за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

У запереченнях на апеляційну скаргу захисник обвинуваченого переконував суд вирок не змінювати, оскільки його підзахисний повністю визнав вину, щиро розкаявся. Адвокат акцентував увагу колегії суддів на відсутності претензій потерпілої до Юрія Ч., оскільки той повністю відшкодував їй завдані розбоєм збитки.


Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила, що колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу прокурора задовольнила частково. Скасовуючи вирок Рівненського міського суду в частині призначеного покарання та призначаючи йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, суд взяв до уваги ті обставини, що суд першої інстанції не дав належної оцінки як ступеню тяжкості даного злочину, так і вчинення його обвинуваченим у стані алкогольного сп’янінні та стосовно жінки, а також даними про його особу. Адже Юрій Ч. раніше був неодноразово судимий за вчинення умисних корисливих злочинів. Востаннє — 17 грудня 2013 року.

Суд апеляційної інстанції визнав необхідним і достатнім для виправлення та перевиховання Юрія Ч. і призначив йому мінімальне покарання, передбачене санкцією ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України — 3 роки позбавлення волі. Обвинуваченого взято під варту в залі суду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також