За смерть онуків житель Дубенщини проведе 11 років у в`язниці

1096 0

Ми у соцмережах:

За смерть онуків житель Дубенщини проведе 11 років у в`язниці

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок міського суду — 61-річний житель села Смига Дубенського району проведе 11 років за ґратами.

 Нагадаємо, трагедія трапилася ще у 2019 році. До будинку Миколи Середюка прийшли його 11-річна внучка та 13-річний внук. Поки чоловіка не було вдома, діти відкрили у літній кухні сейф. У ньому знайшли коробки з надписами «золоті монети» та «срібні монети». Коли хлопчик відкрив одну з коробок, стався вибух. Як з’ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Малолітні діти загинули одразу на місці події.

У прокуратурі повідомляють, що пенсіонер раніше двічі притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Чоловік збирав на полігоні боєприпаси, з яких майстрував вибухонебезпечні предмети.

Після завершення досудового розслідування рідні обвинуваченого оскаржили вирок до Рівненського апеляційного суду та просили перекваліфікувати дії обвинуваченого з умисного вбивства на вбивство з необережності й призначити йому м’якше покарання в межах санкції статті 119 Кримінального кодексу України. Переконували суд, що обвинувачений вживав усіх заходів, щоб обмежити доступ сторонніх людей до сейфів. 

Сам обвинувачений у суді апеляційної інстанції переконував колегію суддів у тому, що його «страшилки» могли вибухнути тільки після підпалу. І взагалі він не мав складників, щоб виготовити вибухові предмети. А його внук, який і сам збирав на полігоні залишки снарядів та боєприпасів, міг принести до його садиби пристрій, який і вибухнув та став причиною смерті обох дітей.

Прокурор просив суворішого покарання і постановити новий вирок, який би призначив обвинуваченому покарання - позбавлення волі на строк 15 років.

Колегія суддів, дослідивши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, заслухавши думку учасників судового розгляду, прийшла до висновку про їх відхилення та залишення вироку без змін.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також