За Свисталюком «полювали» два роки

8 0

Ми у соцмережах:

Сергій Свисталюк

Про рішення Вищого антикорупційного суду, яким обласного депутата Віталія Суховича визнано у незаконному збагаченні, повідомив під час сесії облради Василь Курилас. Це — підстава позбавити його депутатського мандата. Натомість повноваження депутата тепер має Тетяна Богданець, наступна за черговістю у виборчому списку.

У сесійній залі є ще один депутат, справу якого також буде незабаром розглядати Вищий антикорупційний суд України — Сергій Свисталюк, заступник голови облради від Радикальної партії. Правоохоронці підозрюють його в отриманні хабара від підприємця, який купив майно ліквідованого дитячого санаторію у Новоставі.

Слідство доводить, що Федір Аврука, директор обласного фтизіопульмонологічного центру, якому підпорядковувався санаторій, взяв у підприємця 806 тисяч гривень. За цю суму посадовець гарантував не здійснювати перешкод для передачі майна санаторію «Новостав», який бізнесмен придбав на електронних торгах. СБУ затримала Федора Авруку в 2023 році. Він визнав свою провину, підписав угоду зі слідством, і суд пом’якшив йому вирок, присудивши 5 років умовного ув’язнення з терміном випробування у 2 роки.

Справа заступника голови Рівненської облради Сергія Свисталюка — епізод цієї ж справи. Правоохоронці висунули йому підозру лише в цьому році. Йдеться про те, що Свисталюк гарантував підприємцю посприяти купівлі землі під санаторієм. Адже для цього потрібно позитивне рішення ради.

Відомо, що Вищий антикорупційний суд уже встиг обрати міру запобіжного заходу для Сергія Свисталюка у виглядів застави у 500 тисяч гривень. Депутат намагався її оскаржити, доводячи, що не планує впливати на свідків та не буде втікати за кордон. Адже немає коштів, щоб там жити, переховуючись від слідства. Але суд порахував, що за останні п’ять років роботи в Рівненській облраді Сергій Свисталюк заробив 3,5 мільйона гривень, а ще отримав від бізнесмена 570 тисяч гривень хабара. З огляду на це, суд вирішив не змінювати йому міру запобіжного заходу.

Ігор Солімчук, адвокат заступника голови облради:

Хочу нагадати, що, відповідно до Конституції України, поки суд не ухвалив рішення, то людина є невинною. Тому слідство може говорити що завгодно, проте є закон. Наша позиція проста: ми абсолютно не погоджуємося з тим, що закидають моєму підзахисному. Маємо сподівання, що суд з’ясує правду. Досудове розслідування уже завершено. Зараз я лише ознайомлююся з матеріалами цієї справи. Хочу зауважити, що деякі з них мають дворічну давність. У свою чергу, Сергій Свисталюк вніс 500 тисяч гривень застави та продовжує виконувати обов’язки заступника голови обласної ради. Адже відстороняти його від роботи немає потреби.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також