За тиждень на кір захворіло дев’ятеро рівнян

1470 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Упродовж останнього тижня на Рівненщині зареєстрували дев’ять випадків кору. Серед захворілих п’ятеро дітей. Двоє дорослих лікуються стаціонарно.

Загалом з початку року в області зареєстрували понад чотири тисячі хворих на кір. Хоча кількість хворих протягом літніх місяців знизилася, однак рівень захворюваності залишається високим, повідомляє обласний лабораторний центр. За останні сім місяців Рівненщина залишається одним із лідерів по рівню захворюваності на кір. Показник захворюваності в області у 2,5 рази перевищує середньодержавний показник.

Для того, щоб запобігти черговому підйому захворюваності на кір у вересні – жовтні, обласний лабораторний центр закликає рівнян зробити необхідні щеплення. У всіх лікувально-профілактичних закладах області на сьогодні є всі необхідні вакцини.

З початку року на Рівненщині проти кору вакцинували 51,2% однорічних дітей та 63,1% отримали щеплення повтовно у шість років. На сьогодні в області є 6807 дітей, які не отримали щеплення проти кору в минулих роках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також