За тиждень порушники на водоймах завдали понад 3 тисячі гривень збитків

1065 0

Ми у соцмережах:

За тиждень порушники на водоймах завдали понад 3 тисячі гривень збитків

Державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Було складено чотири протоколи за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову, 11 – за порушення правил рибальства, три - зберігання та продаж заборонених знарядь лову та два - за продаж риби без відповідних документів. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якими вилучено 18 од. заборонених знарядь лову.

- Загалом, у порушників конфісковано понад 25 кг риби та 17 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 451 грн. Накладено штрафів на суму 594 грн. Дев’ять справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності,  - повідомив заступник начальника Управління Держрибагентства у Рівненській області Олександр Новак.

Рибпатрульні на Хріницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівського району, зафіксували грубе порушення природоохоронного законодавства. Громадянин здійснював підводне полювання гарпунною рушницею. В такий спосіб чоловік виловив понад 5 кг риби, Рибалка перевищив встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову. Сума завданих збитків склала 1 360 грн.

На осіб складено протокол про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та знаряддя лову вилучені.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками відомства активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540-53-90. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також