Начальник на Рівненщині за відпочинок на курорті отримав зарплатню

2722 0

Ми у соцмережах:

Начальник на Рівненщині за відпочинок на курорті отримав зарплатню

Ім’я Віктора Вдовиченка вже має свій шлейф із підозр в незаконних діях, пов’язаних з його службовим становищем.

У 2019 Віктора Вдовиченка, начальника теруправління судової адміністрації Рівненщини, підозрювали в розкраданні бюджетних коштів, виділених на організацію роботи місцевих судів. А днями в прокуратурі заявили, що чиновник поїхав на відпочинок, проте нарахував собі зарплатню за цей період.

Розслідування у цій справі проводять прокуратура разом з СБУ. Речниця УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок розповіла журналістам «Суспільного»:

— За попередньою версією слідства, керівник неправомірно отримував зарплату за начебто відпрацьовані робочі дні. Насправді ж він тривалий час перебував в особистих справах поза межами області і жодних службових обов`язків не виконував. Отримати зарплату йому допомогли заступник і кілька підлеглих, які підробили табель обліку робочого часу. Наразі обом посадовцям повідомлено про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України. Їм інкримінують привласнення та службове підроблення, вчинене за попередньою змовою.

У Віктора Вдовиченка лише одна заступниця — Інна Дем’янчук. Тож, ймовірно, саме її підозрюють у пособництві.

Речниця прокуратури Рівненської області Оксана Жужельська додала:

— Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2019 року підозрюваний неправомірно отримав заробітну плату, оскільки в цей час відпочивав на гірськолижному курорті та своїх обов’язків на займаній посаді не виконував. Відповідно до санкції частини 2 статті 28 та частини 1 статті 366, а також частини 3 статті 191 Кримінального кодексу України, яку інкримінують службовцю, передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Цікаво, що сума, як вдалося дізнатися «РВ», яку, підозрюють правоохоронці, нарахував собі Віктор Вдовиченко за дні, протягом яких не працював, а відпочивав — вісім тисяч гривень. Можливо, це не єдиний факт зловживання. Інформацію про інші зараз перевіряють, кажуть в СБУ.

Почути коментар Віктора Вдовиченка не вдалося — на телефонні дзвінки він не відповідає. В територіальному управлінні судової адміністрації повідомили, що він з 19 серпня на лікарняному.

Що ж до попередньої справи, то кримінальне провадження по ній управління захисту економіки відкрило ще у вересні 2018 року. Оскільки обшуки проводили на фірмах, які здійснюють ремонти та обслуговують міські та районні суди області, то, очевидно, провадження стосувалося вартості робіт. Судові засідання у цій справі постійно переносили. А рік потому взагалі закрили провадження по цій справі, аргументуючи закінченням строків досудового розслідування по цих статтях. Розслідування в провадженні продовжили, але вже за фактом скоєння злочинів, а не щодо конкретної особи.

Довідка «РВ»

Згідно з декларацією про доходи, поданою Віктором Вдовиченком 25 травня 2020 року, у його спільній власності разом з дружиною Галиною перебуває: земельна ділянка площею 595 м² в Рівному, земельна ділянка у Києво-Святошинському районі площею 1486 м², житловий будинок в Рівному площею 163 м², квартира в Києві площею 73,8 м², гараж у Рівному площею 31,3 м², земельна ділянка в Колоденці, що під Рівним, площею 1850 м², будинок там же площею 409,2 м², квартира в Києві площею 31,9 м², квартира в Рівному площею 66,7 м², ще одна квартира Києві площею 47 м² та адміністративна будівля в Сарнах площею 542 м². Його дружина також має Mercedes-Benz GL350CDI» 2010 року, підприємство «Віган В» та частки у товариствах «Аптека-Центр», Завод мінеральних вод «Маломидська», «Торговий дім Пересопниця» та підприємство «Сюрприз». Також 20 квітня 2020 року Віктор Вдовиченко вніс зміни до своєї декларації, додавши туди автомобіль «Лексус ES350», 2019 року випуску вартістю 618116 тис. грн.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також