Забіг у вишиванках у Рівному виграла львів’янка

1877 0

Ми у соцмережах:

Забіг у вишиванках у Рівному виграла львів’янка

До Дня Незалежності у Рівному вчора, 24 серпня, пройшов четвертий забіг у вишиванках. Вулицями міста пробігли 238 учасників, вбрані у вишиті футболки та сорочки.

Бігуни не лише з Рівного, а і з інших областей мали змогу позмагатися у двох дистанціях -  2,5 кілометри та 10 кілометрів.

Перед стартом  забігу учасники  разом  заспівали гімн України та пройшли обов’язкову реєстрацію.

Розминку для бігунів провів багаторазовий чемпіон України, учасник Олімпійських ігор у Лондоні та Афінах Вадим Слободенюк.

«Залишайтесь розслабленими і не напружуйтесь,так буде легше дихати. А ще  намагайтеся отримати максимальне задоволення від забігу – і тоді у вас все вийде», -  порадив спортсмен.

Бігунки Юлія та Наталія одночасно подолали дистанцію  у  2,5 км. Вони одними з перших дісталися до фінішної прямої. Дівчата розповіли, що познайомились перед початком забігу і вирішили разом долати дистанцію.

«Я вперше беру участь у подібному заході. Неймовірно багато позитивних вражень!  Бігти було не дуже складно, хоча  на фініші вже стомилася. Та нічого, ми не здалися, пройшли свою дистанцію до кінця»,- поділилася враженнями Юлія.

«А я беру участь у забігу  вже  утретє. У порівнянні з минулими роками, сьогоднішній  забіг краще організований. Дуже чудово, що є електронне табло і  кожен з нас може побачити власний результат. Взагалі я вважаю, що цей захід дуже об’єднувальний та патріотичний»,- розповіла Наталія.

Окрім змагання на першість,  серед бігунів проходив конкурс на найкреативнішу та найгарнішу вишиванку.

Також призами нагородили наймолодшого та найстаршого учасників забігу. Ними стали трирічна Єва Гайдук та сімдесятитрирічний Петро Сидорчук.  

«Я вже брала участь в одному із рівненських забігів – це була  нічна пробіжка містом. Тоді мені дуже сподобалось, була гарна організація, цікаво. Взагалі, Рівне одне із таких міст, у яке хочеться і хочеться повертатися. Сьогодні я взагалі не розраховувала на перемогу, просто хотіла взяти участь. Забіг у вишиванках дуже піднімає патріотичний дух.  Пробігла із задоволенням!»,- поділилася враженнями переможниця серед жінок у дистанції 10 км львів’янка Тетяна.

До слова, 50 гривень з кожної реєстрації учасника були скеровані на допомогу трирічній Віталіні Василевич. У дівчинки енцефаліт, і щомісяця вона потребує дороговартісного лікування. Під час забігу вдалося зібрати 12 100 гривень для лікування дитини.

Організували забіг у вишиванках Rivne Running Club.

Надія КРИВКО.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також