Загадковий сміттяр Хомка. Хто у Рівному збиратиме відходи (ОНОВЛЕНО)

980 0

Ми у соцмережах:

Загадковий сміттяр Хомка. Хто у Рівному збиратиме відходи (ОНОВЛЕНО)

Усвідомлюючи, що підвищення тарифів на вивезення сміття— це тільки питання часу, Рівним уже почали активно цікавитись сміттярі. Навіть попри те, що поки йде мова лиш про те, щоб замінити «Санком» на півроку — доки не проведуть тендер.

санком

«Санком» виживають із Рівного. А починалось все дуже добре
Звичайно ж, в документах прізвища Хомка ви не побачите. А чиє? Щоб зрозуміти, варто згадати історію приходу в Рівне «Санкому». Ця львівська фірма спочатку здобула прихильність голови — п.Хомко навіть хотів «потопити» комунальне підприємство, щоб натомість з усього Рівного саме «Санком» сміття вивозив. А згодом, коли керівник його рівненської філії Святослав Євтушенко пішов у «самоволку» на вибори міського голови в команді Дмитра Якимця, суперника Хомка, хвалебні пристрасті раптово стихли. Більше того, п.Євтушенку після виборів навіть довелося звільнитися з «Санкому» і вимолювати прощення у голови, якого зрадив. Директором «Санкому» тоді призначили Андрія Мощанецького, ще одну довірену людину Хомка — зв'язками на стороні він себе не дискредитував, а от професійно не проявив себе ні коли його поставили керувати об'єднанням парків, ні на посаді директора «Санком-Рівне» — ще при ньому почалися в Рівному проблеми з вивезенням сміття. Мощанецький тоді вчасно пішов, тож віддувається за невивезене сміття його наступник. Можливо, пішов, щоб повернутись? У ролі представника «загадкового інвестора»… Не випадково ми згадали й про Святослава Євтушенка. Кажуть, що до фірм «Рівне-Екосвіт» та «Рівне-Дім-Сервіс», які віднедавна почали вивозити сміття з приватного сектора в Рівному, причетний саме він. От вам і ще одне прізвище на роль представника «загадкового інвестора». Звичайно ж, усе це лише припущення. Про рівненського інвестора-сміттяра в Рівному ніхто не хоче говорити: ні в управлінні ЖКП, ні керівники фірм, що наразі займаються вивезенням сміття в місті. Але дізнаємось незабаром — бо хочуть чимшвидше вижити з Рівного «Санком» і завести замість нього іншого виконавця. Якщо ж «Санкому» вистачить духу залишити за собою частину Рівного для обслуговування, то про «загадкового інвестора» дізнаємось уже в червні 2018 року — саме тоді має відбутися черговий тендер. До речі, керівник «Рівне-Екосвіт» п.Ніколайчук уже заявив, що збирається брати участь в тендері.

Коментар

Володимир Хомко, міський голова Рівного: — «Санком» давно перестав справлятися зі своїми обов'язками. Скарг назбиралося вже стільки, що вистачить для порушення справи в суді. Ми постійно штрафуємо фірму, я навіть розглядаю можливість звернутися до прокуратури, щоб ініціювати порушення кримінальної справи у зв'язку з невиконанням нею своїх обов'язків. Днями має приїхати директор «Санкому», з яким матимемо серйозну розмову. Маємо надію, що добровільно підпише розірвання договору. Як тільки знайдемо фірму, яка погодиться взяти на обслуговування місто на цих півроку до тендера, одразу відмовимося від послуг «Санкому». Проте цього не дуже хто хоче. Бо для того, щоб забезпечити якісне вивезення сміття з Рівного, потрібна достатня кількість машин та контейнерів. За нашими підрахунками, на це потрібно 22 мільйони гривень. Яка фірма захоче вкласти такі гроші зараз, якщо є шанс, що при проведенні тендера в червні вона може програти? Спочатку було п'ять претендентів замінити «Санком» у Рівному, проте коли дізналися про суму, яку треба вкласти, і про те, що вивезення відходів гарантовано буде здійснювати всього лише півроку, їх залишилося тільки три. «Віолія» — це потужна фірма, «Аве» — теж велика фірма, словацька. І є один приватний інвестор, який поки що не хоче, щоб його називали. Зі всіма трьома ведемо переговори. «Віолія» обслуговує Тернопіль, Чернівці, інші міста. «Аве» обслуговує Львів, Коломию. «Віолія» — це одна з найбільших фірм у світі в галузі водопостачання, водовідведення і послуг, пов'язаних з вивезенням та переробкою сміття. Вона має українську філію, як і «Аве». Сміття у діяльності «Аве» складає 1% чи 2%. Це — енергетична компанія. На Закарпатті нею задоволені, у Львові — ні.
Записала Дарина Гузенкова.
P.S. Під час підготовки публікації зв'язатися зі Святославом Євтушенком не вдалося. Він не відповідав на дзвінки. Проте зателефонував сам, коли стаття вийшла друком. Каже, що все це - відвертий наклеп. - Єдине, що в статті правда щодо мене — це те, що я був директором “Санком-Рівне” до грудня 2015 року. Все решта - домисли та неперевірені судження. Журналісти не звернулися до мене за коментарем, готуючи публікацію, і не запитали про моє ставлення до цих фірм — приписали самі. Полінувалися глянути дані й у єдиному реєстрі юридичних і фізичних осіб, де чітко написано, хто власник цих фірм. Так, засновником і директором “Рівне-Дім-Сервіс” є Микола Ніколайчук. Він же разом із Сергієм Салівончуком - засновники “Рівне-Екосвіт”. Це відкрита інформація із єдиного реєстру. Я ж офіційно заявляю, що наразі не маю жодного стосунку до вивезення сміття у Рівному і до підприємств, які цим займаються.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також