Загинув коваль-доброволець з Костополя, який з 2014 року захищав Україну від ворога

900 0

Ми у соцмережах:

Загинув коваль-доброволець з Костополя, який з 2014 року захищав Україну від ворога

8 серпня у Костопільській громаді оголошено День жалоби. Солдат Вадим Герасимчук загинув 4 серпня цього року поблизу населеного пункту Ямпіль на Донеччині.

Вадим народився у Березному 25 липня 1988 року, але виріс у Костополі і закінчив тут школу №6. Улюбленою справою Вадима Герасимчука і водночас роботою було ковальство. Багато його робіт і зараз прикрашають Костопіль.

З 2014 року Вадим Герасимчук брав участь в АТО у складі добровольчого батальйону "Правий сектор".

Напередодні широкомасштабного вторгнення перебував у Чехії, але дізнався про напад Росії 24 лютого на Україну, повернувся додому і став на захист Батьківщини. Вступив до лав першої окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна. Був оператором протитанкових ракетних комплексів.

Разом з дружиною Вадим виховував дві доньки та сина. У теплих родинних стосунках був із сестрою. Ось яким вона його пригадує:

- Я пам'ятаю брата завжди добрим, вірним другом, що не підведе ні в яких ситуаціях і не залишить ніколи в біді. Як би там не було, він завжди любив людей і любив допомагати. Людина з великої букви і патріот нашої країни. Таких є мало.

Як розповідає сестра загиблого Героя, він завжди був товариським, гостинним. Серед улюблених занять мав не лише ковальство. Також любив готувати та пригощати близьких своїми стравами. Окрім цього, полюбляв рибалити із друзями.

- Брате, ти був частиною історії. В нашій пам'яті ти будеш жити вічно. Шкода, що так. Таке коротке життя вийшло.. Але ти був прикладом сміливості, відваги і відданості принципам. Далеко не кожен міг би бути таким як ти. Такі як ти - це найкращий генофонд України. Втрата тебе - безмежне горе. Відчуваю безмежну вдячність та максимальну повагу до твого розуміння життя. "Герої не вмирають" - це не просто гасло. Це ті, завдяки кому ми живемо! Дякую, брате, за все,  - каже сестра загиблого військового Марина.

Костопільська міська рада просить жителів громади гідно попрощатися із Героєм та віддати йому шану 8 серпня.

В'їзд похоронного кортежу відбудеться у нічний час.

14:00– заупокійна літія у домівці загиблого (м.Костопіль, провулок Український, 5/2)

14:40– чин похорону за Вадимом Герасимчуком буде звершуватись у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають Вадима Герасимчука на «Новому» кладовищі м. Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

Щирі співчуття родині та близьким людям загиблого. Вічна слава Герою! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також