Загинув на Донеччині командир роти з Рівненщини

4502 0

Ми у соцмережах:

Загинув на Донеччині командир роти з Рівненщини

У Костопільській громаді 4 січня оголошено днем жалоби: війна забрала життя воїна Андрія Якимчука.

За день до загибелі дружина востаннє чула голос Андрія, перед тим,  як він разом із побратимами вирушив у бій в Курдюмівку. Молодший сержант Андрій Якимчук загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі Донецької області.

- Побратими поважали Андрія за надійність. Андрій був надзвичайно доброю людиною, допомагав іншим, не шкодував нічого для інших. Побратими десять днів не могли забрати його тіло з поля бою, але ризикуючи власними життями, провели спецоперацію, аби ми гідно попрощатися, - розповідає дружина загиблого військовика Марія Якимчук.

Андрій Якимчук народився у Костополі 26 червня 1988 року. Навчався в школі №4. Після закінчення навчання працював на будівництві бригадиром. Андрій з перших днів повномасштабного вторгнення не вагаючись став на захист рідної держави. 26 лютого 2022-го доєднався до лав ЗСУ. Служив командиром бойової машини, командиром механізованої роти. За період служби він побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і сміливість.

- Андрій був дуже добрий, позитивний, він завжди усміхався. Всі, хто з ним були знайомі, знали його таким. Він наповнював день радістю. Андрій любив природу, мріяв жити біля лісу. Дуже любив свого сина, був чудовим чоловіком та батьком, – розповідає Марія Якимчук.

- У Героя залишилася дружина Марія та син Данило. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким і рідним військового. Просимо жителів громади гідно зустріти загиблого та віддати йому шану, - повідомляє Костопільська міська рада.

Прощання з Андрієм Якимчуком відбудеться у Костополі 4 січня:
12:30– заупокійна літія в його домівці (вул. Кирило-Мефодіївська 8, квартира 8.)
13:00– чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.
По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають військового на «Новому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також