Загинув на Луганщині молодий солдат з Рівного

1351 0

Ми у соцмережах:

Загинув на Луганщині молодий солдат з Рівного

21-річний старший солдат Микола Трофімчук загинув 16 серпня, виконуючи бойове завдання на Луганському напрямку. Прощання із Героєм відбудеться завтра, 20 серпня, о 9:30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Георгіївському подвор'ї Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря. Поховають його на кладовищі Нове.

Микола Трофімчук народився 19 червня 2003 року в Рівному. Закінчив Рівненський ліцей №27, а за тим продовжив навчання у Квасилівському професійному ліцеї, де здобував фах автослюсаря.

- Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, вже другого дня чимало чоловіків пішло до військкомату. Я, хоч і батько-одинак, також пішов, думав, що хоча б чергуватиму, де потрібно. Пішов і Микола добровольцем, спершу потрапив до тероборони, ніс службу на кордоні між Україною та Білоруссю. А потім захотів в «АЗОВ». Написав рапорт на переведення й так опинився у 3 окремій штурмовій бригаді, - розповідає тато Героя Сергій.

Разом із побратимами Микола пройшов Бахмут, Авдіївку. Проте, на всі запитання рідних відповідав коротко: «У мене все добре».

- Я його сам виховував, тому син не звик жалітися. Спортсмен, вів здоровий спосіб життя. Якось приїхав у відпустку, прокидаюсь рано-вранці, а він вже бігати збирається… Добрий дуже, завжди прагнув допомогти іншим. Піклувався про сестричку молодшу – їй лише 13 років, то Коля завжди переживав, щоб вона вчилася, репетитори, додаткові завдання – завжди підтримував. Дуже відповідальний. У нього побратим загинув, то кожного разу його сім’ю відвідував, підтримував, допомагав, - розповів тато Героя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також