Загинув на Запоріжжі батько чотирьох дітей з Рівненщини

2265 0

Ми у соцмережах:

Загинув на Запоріжжі батько чотирьох дітей з Рівненщини

Анатолій доєднався до лав ЗСУ, аби його дітям не довелося воювати. Він понад усе любив свою сім'ю: дружину, двох синів та двох доньок. Хотів для них найкращого майбутнього.

Анатолій  Монашко народився 21 червня 1977 року в Осові на Костопільщині. Закінчив місцеву школу. В рівненському училищі №11 здобув спеціальність токара-оператора. Потому повернувся в рідну Осову, створив міцну сім'ю, яку завжди оберігав. Працював на місцевих пилорамах, пізніше - кочегаром у ФАПі. Разом із дружиною виховував чотирьох дітей. У грудні 2022 Анатолія мобілізували. Чоловік був старшим навідником гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

- Він казав, що йде воювати, аби наші діти не воювали в майбутньому. Мій чоловік був справжнім патріотом і хотів служити. Подавав заяву на добровольця, але йому відмовили. Пізніше призвали, і він без сумнівів пішов захищати країну. Анатолій - товариська людина. Він добре відгукувався про командування та побратимів. Серед них був старшим, вже сивим. Тому, отримав позивний "Дєд". Разом із побратимами вони побували в багатьох гарячих точках: під Бахмутом, Лиманом, Куп'янськом, Табаївкою. Анатолій отримав державну відзнаку, - каже про чоловіка Олександра Петрівна.

Анатолій Монашко отримав заохочувальну відзнаку "Хрест доблесті" від Міністерства оборони України. Пройшов на війні нелегкий шлях та поклав своє життя 7 серпня  під час виконання бойового завдання на Запоріжжі.

Костопільська міська рада повідомляє, що прощання з Анатолієм Монашко відбудеться 16 серпня:

16 серпня 08:50 - в'їзд похоронного кортежу із загиблим до майдану Тараса Шевченка (м.Костопіль). Маршрут кортежу: вул.Рівненська – вул.Руданського

Після прощання на майдані Шевченка - похоронний кортеж прямуватиме до домівки захисника (с.Осова, вул. Лесі Українки, 17).

12:00 – заупокійна літія в домівці Анатолія Монашко.
12:40 — чин похорону за загиблим буде звершуватись у місцевій каплиці священнослужителями ПЦУ.

По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до місцевого кладовища. Поховають Анатолія Монашко у селі Осова.

Вічна пам'ять та щирі співчуття рідним! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також