Залишила маля помирати, бо неосудна?

1550 0

Ми у соцмережах:

Залишила маля помирати, бо неосудна?

Поки випадково знайдене на городі новонароджене немовля рятують в реанімації, породіллю, яка його залишила напризволяще, обстежують психіатри.

Ця пригода сталася два дні тому в обласному центрі. Близько сьомої ранку місцевий мешканець Валерій, йдучи вулицею Запорізькою, побачив на чиємусь городі крихітну дитину, як з'ясувалося, новонароджену дівчинку. Немовля було у тяжкому стані, лікарі "швидкої" доставили його в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні. А правоохоронці почали шукати породіллю, яка покинула своє дитя на городі. Швидко вдалося з'ясувати, що розшукувана — це 25-річна Оксана з села Волиця Житомирської області. До 2012 року вона жила з матір'ю, братами та сестрою. Оксана розповіла, що психічно хвора мати забороняла їй ходити до школи і не дозволила отримати паспорт. В рідному селі у жінки залишилося ще двоє малолітніх дітей від першого цивільного чоловіка. Влітку 2012-го Оксана переїхала до Рівного й почала відвідувати зібрання однієї з християнських протестантських організацій. Там вона познайомилася з Юрієм, а згодом стала з ним жити. На початку весни Юрій, крім імені якого Оксана, каже, більше нічого не знає, покинув її і поїхав невідомо куди. На той час молода жінка перебувала на 18-му тижні вагітності, однак нікому про це не говорила, на облік у лікаря не стала. Пастор знайшов серед своїх прихожан сім'ю, яка мешкає на вулиці Запорізькій, яка погодилася тимчасово прихистити Оксану за те, що доглядатиме їхню дитину.

Свою дитину Оксана народила за хатою, самостійно перерізала ножем пуповину, віднесла донечку на сусідній город і там покинула... Зараз жінка перебуває в лікарні і проходить психіатричне обстеження. Медики кажуть, що неадекватність та ненормальну поведінку Оксани не можна було не помітити й раніше, і припускають, що її визнають неосудною й призначать необхідне лікування.
Тим часом міліція внесла дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Подальшу долю новонародженої готуються вирішувати органи опіки.
За повідомленням Станіслава Примака з СЗГ УМВС України в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також